Sute de morți în urma atacurilor asupra Israelului

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 09 oct 2023, 10:32

După atacurile de amploare ale Hamas asupra Israelului, numărul morților continuă să crească. Există, de asemenea, lupte și atacuri cu rachete în timpul nopții

Sursa: Captură YouTube

După atacurile de amploare ale Hamas asupra Israelului, numărul morților continuă să crească. Există, de asemenea, lupte și atacuri cu rachete în timpul nopții

După atacurile de amploare ale Hamas asupra Israelului, numărul morților continuă să crească. Există, de asemenea, lupte și atacuri cu rachete în timpul nopții. Premierul Netanyahu a anunțat represalii.
După atacul surpriză de amploare asupra Israelului, organizația teroristă islamică radicală Hamas din Fâșia Gaza a continuat să tragă asupra inamicului său în timpul nopții. Atacuri grele cu rachete au fost lansate împotriva mai multor orașe în timpul nopții, inclusiv asupra metropolei de coastă Tel Aviv.

Situația din țară nu a revenit încă pe deplin sub control, a declarat armata israeliană. La rândul lor, alte centre de comandă ale Hamas au fost bombardate. Israelul a raportat, de asemenea, bombardamente dinspre Libanul vecin. Potrivit presei, cel puțin 300 de persoane au murit până în prezent în Israel. Aproximativ 1.590 de persoane au fost rănite. De partea palestiniană, în Fâșia Gaza, cel puțin 232 de persoane au fost ucise și aproape 1.700
au fost rănite, potrivit ministerului local al sănătății.

Hezbollah revendică responsabilitatea pentru bombardamentele din Liban

În cursul dimineții, Israelul a raportat că a fost bombardat din Libanul vecin. Miliția libaneză Hezbollah a declarat că a atacat cu rachete și artilerie zona Fermelor Sheeba, ocupată de Israel, la granița cu Libanul, și că este solidară cu poporul palestinian. Armata israeliană a declarat că a bombardat, de asemenea, zona din sudul Libanului din care s-au tras focuri de armă.

așa-numitele Ferme Shebaa fac parte din teritoriile siriene ocupate de Israel în 1967, potrivit ONU. Cu toate acestea, Siria și unele partide din Liban consideră zona ca fiind teritoriu libanez. Hezbollah a felicitat anterior Hamas pentru operațiunea sa "eroică, de amploare" și "victorioasă" împotriva Israelului. Miliția este susținută de Iran. Ca răspuns la atacurile palestiniene din Fâșia Gaza, Israelul a decis să lanseze lovituri masive împotriva Hamas, care conduce această zonă.
Scopul era de a distruge capacitățile militare și administrative ale Hamas și Jihadului Islamic "astfel încât să nu mai poată și să nu mai dorească să amenințe și să atace cetățenii Israelului pentru mulți ani de acum înainte", a anunțat biroul premierului Benjamin Netanyahu după o reuniune a cabinetului de securitate. S-a decis, printre altele, să se întrerupă importul de electricitate, combustibil și bunuri în Fâșia Gaza. "Începem un război lung și dificil care ne-a fost impus de un atac criminal al Hamas", a declarat Netanyahu, citat.
Prima fază se încheie acum cu "distrugerea majorității forțelor inamice care au intrat pe teritoriul nostru", a declarat el după reuniunea Consiliului de Securitate. În același timp, a fost inițiată o fază ofensivă, care va continua fără restricții până la atingerea obiectivelor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Armata vorbește despre o "situație gravă de luare de ostatici"

Potrivit rapoartelor militare, Hamas, organizația teroristă care conduce Fâșia Gaza, a lansat peste 3.000 de rachete asupra Israelului în cursul zilei de sâmbătă. În același timp, palestinieni înarmați au avansat în Israel pe uscat, pe mare și pe calea aerului în cursul dimineții. potrivit presei israeliene, ostaticii care fuseseră ținuți într-o casă din Ofakim, la granița cu Fâșia Gaza, au fost eliberați de soldații israelieni. Aceștia au luat cu asalt clădirea după ore de negocieri și au ucis zece teroriști, au relatat site-ul de știri Ynet și postul de televiziune i24NEWS. Armata raportase anterior că israelieni au fost răpiți. Un purtător de cuvânt al armatei a vorbit despre un "număr considerabil", dar Israelul nu a oferit detalii exacte. Hamas, care este clasificată ca organizație teroristă de către UE, SUA și Israel, a vorbit despre zeci de persoane răpite. în ultimele ore, marina israeliană a identificat șapte teroriști în zona plajei Zikim de pe teritoriul israelian, a declarat armata. Soldații și avioanele marinei i-au împiedicat pe teroriști să intre în zonele rezidențiale. Avioanele de vânătoare au atacat trei centre de comandă operaționale ale Hamas, folosite de organizația teroristă pentru a efectua atacuri teroriste împotriva Israelului din Fâșia Gaza.

Citește și: Reconstituirea delicată a trupei Wagner

Citește și: Președinții consideră că parteneriatul este indispensabil!

Citește și: Atac masiv asupra Israelului! Peste 5000 de rachete lansate!

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.