Sute de oameni au protestat în fața Maternității Botoșani, unde o tânără de 25 de ani și-a găsit sfârșitul. „Și eu sunt Alexandra!”

Author: Diana Ghita

Botoșănenii sunt revoltați de nepăsarea care a dus la moartea tinerei gravide, Alexandra

Sursa: Facebook; voceabotosani.ro

Duminică seara, botoșănenii și-au manifestat revolta în fața Maternității din Botoșani, unde o tânără gravidă a decedat pe patul de spital, fără să i se acorde atenție de către medici.

Conform stiri.botosani.ro, oamenii au început încă de la ora 20:00 să umple zona din fața Maternității din Botoșani.

Citește și: „Nu mai rezist de durere, simt că o iau razna”. Tânăra de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani n-a fost băgată în seamă timp de șapte ore. Ce spune raportul DSP

Oamenii îndurerați de moartea Alexandrei au protestat în fața Maternității din Botoșani

Locuitorii din Botoșani, care au decis să nu stea indiferenți la această tragedie, s-au strâns în fața locului unde Alexandra și-a găsit sfârșitul crunt. Aceștia și-au exprimat revolta vizavi de atitudinea nepăsătoare a medicilor prin afișarea a diverse mesaje: 

„Vinovații să plătească!”/ „Dreptate pentru Alexandra!”/ „Nu mai pot, nu am aer!”.

În acest loc au venit și mame alături de copiii lor, pentru a protesta în privința cumplitului incident care putea fi evitat dacă s-ar fi acționat la timp.

De asemenea, protestatarilor li s-au alăturat și tați însoțiți de copii.

Aceștia din urmă s-au întrebat:  „De ce a murit? Tata, de ce a murit Alexandra?”.  Însă rămâne o întrebare fără răspuns.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: „Nu am aer” Ultimele mesaje ale gravidei din Botoșani, care a murit la spital în așteptarea medicilor

Tânăra de 25 de ani și-a găsit sfârșitul pe patul de spital

Oamenii i-au adus omagii Alexandrei prin acoperirea locului cu flori și pancarte și prin aprinderea a zeci de lumânări.  

Tânăra nu a decedat într-un sat izolat, pe stradă sau pe câmp. Femeia și-a găsit sfârșitul pe patul de spital, printre strigătele de ajutor, care nu i-au fost ascultate. În urma morții cumplite a tinerei mame, pe rețelele de socializare circulă mesajul:  „Și eu sunt Alexandra!”. 

Prin acesta, oamenii se arată solidari vizavi de tragicul incident.

De asemenea, pe gardul spitalului în care femeia și-a găsit sfârșitul oamenii au lăsat un mesaj sfâșietor:

„România, trezește-te! Ne mor soțiile din cauza ignoranței, bunicii noștri sunt ținuți ca în lagăre de exterminare. Pe ai noștri părinți i-am luat acasă în saci de plastic. Mâine poate fi soția ta, părintele tău sau bunicul.

Sistem corupt, ne-am săturat! România, trezește-te!”.

Citește și: Curg mesajele de condoleanțe în urma Alexandrei, gravida care s-a stins din viață la spitalul din Botoșani: ,,Câte familii mai ruinați, oameni fără inimă!''