Sute de soldații ruși refuză să mai lupte din cauza condițiilor „inumane”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 iul 2023, 04:35

Soldații ruși, care au fost mobilizați de curând, protestează. Aceștia susțin că sunt tratați „inuman” chiar și de către ofițeri

Sursa: aa.com.tr

Soldații ruși, care au fost mobilizați recent, la ordinul lui Vladimir Putin protestează, din cauza condițiilor „inumane” cărora le spun expuși, atât din punct de vedere comportamental, cât și din punct de vedere organizațional.

Soldații ruși care se află, deja, pe frontul din Ucraina, primesc noi camarazi. 500 de noi recruți, mobilizați la ordinul lui Vladimir Putin, susțin că nu sunt mulțumiți de condițiile care li se oferă.

Soldații ruși protestează împotriva tratamentelor de care au parte

500 de soldați ruși susțin că nu au arme și că ofițerii se comportă „inuman” cu ei.

Mesajul a fost înregistrat și postat în mediul online.

Conform The Moscow Times, noi recruți au arme învechite și nu le-au fost oferite proviziile necesare, spunându-le că trebuie să se descurce singuri din acest punct de vedere.

Aceștia s-au strâns în Belgorod, o regiune din vestul Ucrainei, și au declarat că nu sunt instruiți în ceea ce privește modul în care trebuie să mânuiască armele și în ceea ce privește lucrurile pe care vor trebui să le facă.

Citeste si: Armata din Ucraina înregistrează progrese în Lugansk, pentru prima oară de la începutul războiului. Soldații au reușit să elibereze un sat

„Nimeni nu are nevoie de noi”, spune soldatul rus care a filmat întreaga scenă. De asemenea, rușii susțin că au primit doar arme, iar mâncarea trebuie să și-o cumpere singuri. „Am cheltuit o sumă absurdă de bani, doar pentru a ne hrăni, ca să nu mai vorbim de muniție”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O sursă a agenției ruse de presă RIA Novosti, din cadrul Districtului Militar de Vest, a menționat că recruții noi așteptau să fie trimiși la antrenamente.

Rușii au fugit din țară, de teama mobilizării impuse de Vladimir Putin

În timp ce unii ruși au fost luați, în toiul nopții, din paturile lor, pentru a fi duși la antrenament, alții au fugit de ordinul de mobilizare parțială.

Mii de ruși au fugit în Turcia, acolo unde ONG-urile înființate de expatriații ruși îi ajută să își găsească o locuință.

„Săptămâna trecută a cam schimbat totul pentru mine și pentru sute de mii de oameni care au decis să părăsească Rusia. Motivul principal este evitarea pericolului personal de a fi recrutat în armata rusă. Oamenii care susțin acest război au început să își spună părerea și afirmă că nu înțeleg de ce are loc acest conflict.

Citeste si: Ce secrete vor să afle rușii despre țara noastră! Rusia și-a crescut acțiunile de spionaj în România

Ei au început să spună că nu au vrut să se întâmple asta și, cu siguranță, nu vor să-și piardă prietenii, soții, frații și nu doresc ca ei înșiși să moară în acest război inutil. Și asta nu este doar părerea mea personală, asta aud pe internetul rusesc, asta aud pe grupurile ruse de Telegram”, a spus Niki Proshin, vlogger.

Un alt rus susține că, încă de când războiul a început, a fost de partea Ucrainei și chiar a ieșit la protestele în favoarea opririi războiului, motiv pentru care nu va fi de acord să plece în război, conform antena3.ro.