Taifunul Bopha face DEZATSRU in insulele Filipine. Peste 50.000 de persoane au fost evacuate VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 22:50

Zeci de mii de filipinezi s-au refugiat in adaposturi publice marti dimineata, la sosirea taifunului Bopha, cel mai puternic din acest an.

Peste 50.000 de persoane si-au parasit domiciliile de la malul marii, de pe cursuri de apa si din zone amenintate de alunecari de teren, in timp ce sase persoane au murit si patru pescari au disparut in larg.

Insotit de rafale violente de vant, taifunul s-a indreptat catre regiunile centrale. Potrivit agentiei meteorologice, Bopha a atins uscatul marti in partea de est a insulei Mindanao (sud), cu rafale de vant de pana la 210 kilometri pe ora si ploi puternice.


Sase persoane au murit, inclusiv o femeie in varsta strivita de un copac care a cazut peste casa ei, au anuntat serviciile locale de urgenta.

De asemenea, patru pescari au disparut in largul coastelor orientale ale insulei Mindanao, a declarat un oficial din cadrul provinciei Davao Oriental.

Autoritatile au oprit curentul electric pentru a preveni incendiile si electrocutarea pe aceasta insula, locuita in mare parte de musulmani.


Peste 50.000 de persoane au fost evacuate de pe malul marii, de-a lungul raurilor si din zonele amenintate de alunecari de teren. Acestea s-au refugiat in cele 1.000 de adaposturi publice, de multe ori scoli sau biserici.

Aceste masuri sunt luate pentru "ca numarul de victime umane sa fie limitat", a declarat seful securitatii civile, Benito Ramos, inainte de a fi confirmata existenta primelor decese.

Traficul aerian si maritim a fost suspendat, iar scolile au fost inchise.



Sursa: Mediafax

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.