Ingrediente
300 g taitei lati
100 g pesmet
80 g zahar
1/4 lingurita scortisoara
2 linguri ulei (sau unt)
Mod de preparare
Puneti taiteii la fiert in apa cu putina sare. Intr-o tigaie larga incingeti 1 lingura de ulei (sau unt) si adaugati pesmetul. Prajiti-l la foc mediu (la inceput) si amestecand tot timpul.
Dupa ce vedeti ca pesmetul incepe sa se rumeneasca usor, dati focul la mic si continuati sa prajiti pana e rumen (nu va opriti din amestecat).
Cand pesmetul e rumen (dureaza cam 5 minute), adaugati zaharul si scortisoara si amestecati. Mutati pesmetul intr-o farfurie.
Strecurati taiteii si adaugati peste ei restul de 1 lingura de ulei. Amestecati. Adaugati pesmetul cu zahar si amestecati.
Serviti cald!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii