Talibanii din Afganistan, îngrijorați de situația din Ucraina: „Facem apel la ambele părți să rezolve criza prin dialog și mijloace pașnice”

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 25 nov 2022, 05:40

Mesajul talibanilor după izbucnirea războiului între Rusia și Ucraina 

Sursa: unsplash

Talibanii din Afganistan, prin intermediul purtătorului de cuvânt Abdul Qahar Balkhi, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația actuală din Ucraina. Aceștia au lansat un apel de pace după ce a izbucnit războiul dintre Rusia și Ucraina.

Mesajul talibanilor din Afganistan a venit la scurt timp după izbucnirea războiului din Ucraina. Aceștia s-au declarat îngrijorați de modul în care evoluează lucrurile în Ucraina și au îndemnat cele două state implicate în război să poarte discuții pentru a restabili pacea.

Talibanii din Afganistan îndeamnă la pace în războiul dintre Rusia și Ucraina

Guvernul afgan controlat de talibani a postat pe twitter un mesaj referitor la războiul dintre Rusia și Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al guvernului taliban, Abdul Qahar Balkhi, a menționat că există îngrijorări cu privire la situația civililor din Ucraina, motiv pentru care cele două state ar trebui să poarte discuții pentru a rezolva acest conflict pe cale diplomatică, astfel încât să nu mai fie pierderi de vieți omenești.

În plus, Abdul Qahar Balkhi a cerut Rusiei și Ucrainei, cele două țări aflate în război în momentul de față, să acorde atenție protejării studenților și migranților afgani în Ucraina.

Cererea vine în contextul în care, pe teritoriul Ucrainei, există afgani care au primit burse de studiu. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Planul final a lui Putin ar fi împărțirea Ucrainei în două state, după modelul Germaniei și Coreei, a anunțat presa de la Kiev

„Emiratul Islamic al Afganistanului monitorizează îndeaproape situația din Ucraina și își exprimă îngrijorarea cu privire la posibilitatea reală a victimelor civile. Emiratul Islamic cere reținere de ambele părți. Toate părțile trebuie să se abțină de la a lua poziții care ar putea escalada violența. Emiratul Islamic al Afganistanului, în conformitate cu politica sa externă de neutralitate, face apel la ambele părți în conflict să rezolve criza prin dialog și mijloace pașnice.

Emiratul Islamic solicită, de asemenea, părților în conflict să acorde atenție protejării vieții studenților și migranților afgani în Ucraina.”, este mesajul transmis pe twitter de purtătorul de cuvânt al guvernului taliban Abdul Qahar Balkhi.


Așa cum era de așteptat, mesajul a strâns nenumărate reacții, iar majoritatea celor care au comentat în dreptul postării au considerat că este o decizie înțeleaptă ca talibanii din Afganistan să păstreze

o poziție neutră în războiul dintre Rusia și Ucraina.

Citeste si: LIVE UPDATE A doua zi de război în Ucraina. Volodimir Zelenski vrea să negocieze cu Vladimir Putin

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.