Tânăr găsit mort într-un bazin de înot din Timișoara! Manevrele de resuscitare au fost în zadar

Autor: Andrei Costanda

Un tânăr de 31 de ani a murit după ce și-a pierdut cunoștința într-un bazin de înot din Timișoara.

Sursa: Banatulmeu.ro

Primăria Timișoara a închis bazinul de înot din zona Dacia după ce un tânăr de 31 de ani a murit în urma unui incident tragic, declanșând o anchetă și verificări interne privind normele de siguranță.  

Un incident tragic a zguduit comunitatea din Timișoara marți seara, 28 mai, când un tânăr de 32 de ani, identificat ca D.S., a fost găsit înecat în bazinul de înot din cartierul Dacia. Descoperirea șocantă a avut loc în jurul orei 20:00, când un angajat al complexului a observat trupul bărbatului plutind în apă și a dat imediat alarma.

Tânăr mort din cauza neglijenței primăriei

Echipajele de urgență, inclusiv medicii de la SMURD și polițiștii, au sosit rapid la fața locului. Deși medicii au aplicat manevre de resuscitare, acestea s-au dovedit inutile, tânărul fiind declarat decedat de echipajul ISU Banat. Primele examinări au sugerat că victima ar fi suferit un infarct, însă cauzele exacte ale decesului urmează să fie stabilite prin autopsie de către medicii legiști.

Acest tragic eveniment scoate la iveală gravele deficiențe de funcționare ale complexului de înot, administrat de Primăria Timișoara.

Bazinul fusese renovat și recepționat în februarie 2020, beneficiind de noi sisteme de filtrare și curățare. Cu toate acestea, din 2020 și până în prezent, complexul nu dispune de un punct de prim-ajutor și nici de salvamari, aspecte obligatorii conform legislației în vigoare.

Monica Pfeiffer, director executiv la Direcția de Management Intern a primăriei, a efectuat modificări în fișele de post ale angajaților, inclusiv a celor responsabili de supravegherea bazinului.

Astfel, aceștia au fost supraîncărcați cu multiple atribuții, ceea ce a făcut imposibil ca angajatul aflat la fața locului în momentul tragediei să acorde primul ajutor.

În prezent, cei doi angajați responsabili pentru bazin fac parte din Direcția Generală Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Feroviar, subordonată viceprimarului Ruben Lațcău. Din păcate, aceștia nu dispun de pregătirea necesară pentru a interveni în situații de urgență, ceea ce a contribuit la desfășurarea tragică a evenimentelor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: De ce nu e bine să împrumutăm chibrituri de Înălțarea Domnului? Superstiții de care românii țin cont în zi de sărbătoare

Citește și: „Limba de sticlă” este ascunsă într-un sat din România! Locul în care oamenii nu vorbesc în română

Bazinul de înot a fost închis după tragedie

Primăria Timișoara a anunțat că bazinul de înot din zona Dacia va fi închis pe 29 mai 2024, în urma incidentului tragic din seara precedentă, în care un tânăr de 31 de ani și-a pierdut viața.

Nici primarul Dominic Fritz, nici viceprimarul Ruben Lațcău nu au făcut publică informația despre incident, probabil din cauza neregulilor grave de funcționare ale complexului.

Detaliile au fost dezvăluite de către ISU Banat și polițiști, subliniind neglijența administrației locale în asigurarea unui mediu sigur pentru utilizatorii bazinului.

Citește și: EXCLUSIV El e Daniel, tânărul înecat în bazin, în Timișoara. Luna trecută ar fi făcut infarct când era la sală. Dezvăluiri

Ca răspuns la acest incident, IPJ Timiș a deschis un dosar penal sub acuzația de ucidere din culpă.

„La data de 28 mai a.c., în jurul orei 19:51, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi fost găsită într-un bazin de înot din municipiu, inconștientă. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, stabilind faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 31 de ani. Echipajul medical prezent la fața locului a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, dar fără rezultat, bărbatul fiind declarat decedat. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și continuă cercetările în vederea stabilirii întregii situații de fapt”, a precizat Poliţia Timiş.