Tanarul care A UIMIT Romania! A luat Bacalaureatul, desi sufera de sindromul Down

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 13 nov 2020, 09:50

Tanarul clujean care a luat bacalaureatul cu media 6,83, desi sufera de sindromul Down, a fost premiat, miercuri, cu 1.000 de lei de primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, absolventul spunand ca vrea sa urmeze Facultatea de Teologie, pentru a deveni preot.

"Am invatat cu ajutorul lui Dumnezeu si al lui Iisus Hristos. Am invatat foarte mult, nimic nu e usor, omul functioneaza cu mintea, nimic nu se face fara munca. Am luat 5,20 la romana, 6,75 la istorie si 8,55 la geografie. Sunt fericit. Vreau sa urmez acum Facultatea de Teologie, vreau sa devin preot, pentru ca imi place sa ma rog, sa citesc si sa scriu din Biblie. Geografia Romaniei imi place cel mai mult", a spus, intr-o conferinta de presa, Mihai Moceanu.

 

Mama lui Mihai, Maria Moceanu, a afirmat, la randul sau, ca a lucrat cu acesta in fiecare zi, timp de 12 ani, pentru a ajunge la rezultatul de la bacalaureat.

 

"Munca noastra a fost sa aratam ca se poate, e o munca in spate care nu se poate cuantifica. Cu ajutorul lui Dumnezeu si al muncii de zi cu zi am reusit.

Nici noua nu ne-a fost usor, in cei 12 ani am lucrat cu Mihai in fiecare zi. Am lucrat acasa, dupa-amiaza, din clasa a I-a, am facut rezumate, am conspectat, am adus de la scoala caiete, am colaborat cu unii profesori, am fost eu la meditatii la profesori. Munca de acasa l-a facut sa reuseasca. Eu, in adancul sufletului, am stiut ca isi va lua bacalaureatul.

"E o mare realizare, vreau sa transmit parintilor sa nu renunte, pentru ca foarte multi parinti abandoneaza cand dau de greu.
As transmite societatii- primiti-i in mijlocul vostru pe acesti copii, sunt deosebiti. As spune parintilor sa lupte, sa insiste si vreau sa le transmit ca prin munca se poate ajunge la un final fericit. Copiii care pot trebuie sustinuti", a spus Maria Moceanu.

 

In ceea ce priveste viitorul lui Mihai, ea a afirmat ca, deocamdata, nu se gandeste la continuarea studiilor lui.

 

"Nu am curajul sa fac pasul urmator pentru ca de foarte multe ori ni s-a spus ca nu poate, ca nu este in stare.

inca nu s-a inscris la facultate. Nu am curajul sa il inscriu. Mie mi-ar placea sa traiasca intr-un mediu teologic, pentru ca aici e pasiunea lui", a mentionat Maria Moceanu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

 

Ea a adaugat ca Mihai are o memorie "fantastica",

reusind sa invete tot Noul Testament si 150 de psalmi.

 

"Mihai nu stia sa vorbeasca, dar stia Liturghia pe de rost, la 12 ani stia toti Psalmii pe de rost, sunt 150 de psalmi, e o carte. stie acum tot Noul Testament si o parte din Vechiul Testament. Noi am mers la biserica si tot ce tinea de slujbele de inmormantare, de botez, de cununii, Liturghie, de ceremonialul religios, cantecele, rugaciunile le stia", a povestit Maria Moceanu.

 

De asemenea, primarul Emil Boc a declarat ca momentul premierii a fost unul "special si de suflet", exprimandu-si speranta ca Mihai Moceanu sa devina "un model pentru elevi si parinti".

 

Sursa: Mediafax.