Tânărul de 23 de ani luat de valuri la Neptun a fost găsit mort după ore de căutări intense

Autor: Andrei Costanda

Tânărul de 23 de ani găsit mort după ore în șir de căutări

Sursa: Observator News

Un tânăr de 23 de ani din Mangalia a fost găsit fără suflare în mare, la Neptun, după ore de căutări intense ale scafandrilor și salvamarilor.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost adus la mal după ore de căutări disperate, în ciuda avertismentelor de pericol emise de salvamari.

Băiatul a fost găsit mort a doua zi

Clipe dramatice au avut loc pe plaja dintre Neptun și Jupiter, unde un tânăr de 23 de ani a dispărut în valuri. Salvamarii și scafandrii au început căutările ieri, după ce băiatul a fost văzut ultima dată luptându-se cu valurile puternice.

Aseară, după patru ore de căutări intense, salvatorii nu au reușit să-l găsească, fiind nevoiți să întrerupă operațiunea din cauza vizibilității reduse și a condițiilor dificile din apă.

Dimineața aceasta, căutările au fost reluate la ora 7, iar după alte cinci ore de verificări minuțioase, scafandrii au reușit să găsească trupul neînsuflețit al tânărului. Vizibilitatea redusă din cauza nisipului ridicat de curenți și a gropilor formate pe fundul mării a făcut ca misiunea să fie extrem de dificilă.

Salvamarii au reușit în cele din urmă să aducă trupul tânărului la mal, punând capăt unei căutări epuizante.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Roberta și Bogdan în camera roșie. Concurenta i-a făcut o dezvăluire emoționantă în timpul dansului: „De asta te-am chemat”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Jador, declarații neașteptate despre relația cu Oana Ciocan: „Am încercat să fac copii cu Oana. Era o dată în care trebuia să facem.”

Citește și: Mărturii cutremurătoare făcute de iubitul tinerei ucise de urs: "Ea a vrut foarte mult să meargă". Tânărul a încercat să alunge animalul, însă totul a fost în zadar

O altă femeie a fost salvată la Neptun

În timp ce scafandrii aduceau trupul la mal, o nouă alarmă a fost declanșată. O femeie a fost văzută fiind purtată de curenți în larg și nu putea reveni la mal.

Toți salvamarii prezenți pe plajă s-au mobilizat rapid și au reușit să o aducă în siguranță. Turiștii aflați pe plajă au aplaudat eforturile salvamarilor, însă au exprimat critici severe la adresa femeii care a ignorat steagul roșu ce interzice scăldatul din cauza pericolului prezentat de curenții puternici și valurile mari.

Tragedia de la Neptun nu este un caz izolat. Aseară, în timpul căutărilor tânărului constănțean, o fată de 18 ani din Republica Moldova a fost salvată în ultimul moment din valuri.

Ea intrase în apă împreună cu doi prieteni, dar nu a mai putut ieși din cauza curenților puternici. Intervenția promptă a salvamarilor a fost crucială pentru a o aduce în siguranță la mal.

Aceste incidente tragice subliniază importanța respectării avertismentelor și a semnalelor emise de salvamari. Steagul roșu este un semnal clar că scăldatul este interzis și ignorarea acestuia poate avea consecințe fatale. Salvamarii din Neptun și Jupiter fac eforturi continue pentru a asigura siguranța turiștilor, dar este esențial ca aceștia să coopereze și să respecte instrucțiunile pentru a preveni astfel de tragedii.

Turiștii sunt sfătuiți să fie extrem de precauți și să evite să intre în apă atunci când steagul roșu este arborat. Curentii puternici și valurile mari pot transforma rapid o zi de plajă într-o situație de urgență. Salvamarii sunt mereu pregătiți să intervină, dar prevenția și respectarea regulilor sunt cele mai bune metode de a evita accidentele.