Tânărul de 27 de ani cu probleme psihice din Tecuci care și-a ucis tatăl a fost reținut! Bărbatul renunțase la tratament și consuma substanțe interzise

Autor: Andrei Costanda

Bărbatul de 27 de ani care și-a ucis tatăl a fost reținut pentru 24 de ore

Sursa: Observator News

Un tânăr din Tecuci, cunoscut cu afecțiuni psihice, și-a înjunghiat mortal tatăl după ce a abandonat tratamentul medical.

În dimineața zilei de 11 august 2024, o crimă șocantă a avut loc în municipiul Tecuci, județul Galați. Un bărbat de 57 de ani a fost găsit decedat în propria locuință, prezentând multiple urme de violență.

Principalul suspect a fost reținut

Cel suspectat de comiterea crimei este chiar fiul victimei, un tânăr de 27 de ani, cunoscut cu probleme psihice.

Potrivit autorităților, suspectul și-a atacat tatăl cu un cuțit, lovindu-l de mai multe ori, înainte de a părăsi scena crimei.

Alarma a fost dată de soția victimei, care, îngrijorată că bărbatul nu-i mai răspundea la telefon și neștiind unde se află, a decis să contacteze poliția. Polițiștii s-au deplasat imediat la domiciliul acestuia, unde l-au găsit pe bărbat fără viață. Cadavrul prezenta multiple urme de violență, semn că fusese supus unui atac brutal.

Ancheta a început imediat, iar primele indicii i-au condus pe polițiști spre fiul victimei, care nu se afla la domiciliu în momentul în care autoritățile au ajuns la fața locului. Tânărul de 27 de ani a fost rapid identificat și prins în comuna Barcea, aflată în județul Galați, la scurt timp după ce a comis crima. Acesta a fost imobilizat de către polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați pentru a fi audiat.

În urma audierilor și a probatoriului administrat de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie. În cursul zilei de 12 august 2024, acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Galați, unde procurorii vor solicita luarea unei măsuri preventive.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

Citește și: Tragedie pe o plajă din Italia: O româncă de 64 de ani a murit subit chiar în fața familiei

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de 40 de grade Celsius și pragul de disconfort termic în creștere: Cum va fi vremea în țară marți, 13 august 2024

Bărbatul renunțase la tratamentul pentru problemele psihice

Surse apropiate familiei susțin că tânărul era cunoscut cu probleme psihice și fusese internat anterior într-un spital de specialitate.

După externare, fusese avertizat să urmeze un tratament medical strict, dar se pare că acesta renunțase la medicație în urmă cu două luni. De asemenea, apropiații afirmă că tânărul a început să consume alcool și droguri, ceea ce i-a înrăutățit starea psihică.

Familia victimei a declarat că bărbatul de 57 de ani se temea de propriul fiu, temeri care s-au dovedit a fi întemeiate într-un mod tragic. Potrivit informațiilor disponibile, tânărul devenise din ce în ce mai instabil în ultimele luni, iar tensiunile dintre el și tatăl său au culminat cu această crimă îngrozitoare.

Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care a avut loc crima și motivele care l-au determinat pe tânăr să comită acest act violent. Comunitatea din Tecuci este profund afectată de acest incident, exprimându-și șocul și tristețea față de această tragedie familială.