Tantarii ucigasi continua sa faca ravagii. Bilant negru anuntat de Ministerul Sanatatii

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 12 sep 2020, 06:10

Virusul West Nile face noi victime.

Potrivit Ministerului Sanatatii, alte 19 de cazuri noi de meningita/meningo-encefalita cu virus West Nile, au fost confirmate in ultima saptamana.

Dintre acestea, cinci cazuri au fost confirmate in Bucuresti, trei in judetul Iasi, cate doua cazuri in judetele Bacau, Bihor si Dolj si cate un caz in judetele Prahova, Galati, Caras Severin si Suceava.

Pana in present, conform datelor furnizate de Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, in sezonul 2018, au fost inregistrate 215 de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virusul West Nile, ajungandu-se astfel la 25 de

decese.

In Bucuresti au fost inregistrate 7 decese, 4 in judetul Iasi, 2 in judetul Constanta, 2 in judetul Dolj, 2 in judetul Olt si cate 1 deces in Alba, Braila, Galati, Covasna, Dambovita, Suceava, Teleorman si Prahova.

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.