Țara care a interzis vânzarea țigărilor electronice. Motivul: nu sunt mai sigure pentru sănătate

Author: Andreea Buinoschi

Țara care a interzis vânzarea țigărilor electronice. Motivul nu sunt mai sigure pentru sănătate

Sursa: Istock

O țară a luat decizia de a interzice țigările electronice, în timp ce țigările normale continuă să fie comercializate. Se pare că motivul care a stat în spatele acestei decizii este că țigările electronice nu sunt mai sănătoase decât cele normale, așa cum se spunea.

Mexic a luat decizia de a interzice țigările electronice, pe motiv că nu sunt sănătoase. Această hotărâre a fost luată printr-un decret ce a fost semnat de Andrés Manuel López Obrador, președintele mexican.

Începând cu luna octombrie a anului 2021, Mexic a interzis importurile acestor dispozitive și, cu ceva timp înainte, s-a încercat descurajarea utilizatorilor prin intermediul diferitelor legi.

Cu toate acestea, conform AP, relatează Stirileprotv.ro, multe persoane din Mexic, în ciuda decretului guvernamental, continuă să cumpere sau să importe cartușe sau lichidul de vaping fie online, fie pe ascuns.

Citeste si: Noua Zeelandă va interzice țigările până în 2025! Motivul pentru care se va scoate tutunul de pe piață

Care este motivul pentru care țigările electronice au fost interzise?

Potrivit lui Hugo López Gatell, ministrul adjunct al Sănătății, informația conform căreia, comparativ cu cele normale, țigările electronice ar fi mai sănătoase este falsă.

În urma estimărilor făcute de guvernul din Mexic, peste 5 milioane de locuitori ai Mexicului au încercat, cel puțin o dată, să fumeze țigări electronice.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Decretul dat de Guvernul din Mexic prevede „interzicerea circulației și a comercializării, indiferent de origine, a sistemelor electronice de administrare a nicotinei, a sistemelor similare fără nicotină, a sistemelor alternative de consum de nicotină, a țigărilor electronice și a dispozitivelor de vaporizare cu utilizări similare, precum și a soluțiilor și a

amestecurilor utilizate în sistemele menționate, în interiorul Republicii”.

Ce spune OMS despre țigările electronice

Nicotina are o capacitate mare de a provoca dependenţă, iar inhalatoarele electronice pe bază de nicotină sunt periculoase şi necesită o mai bună reglementare.

Pe măsură ce vânzările de ţigări scad, companiile de tutun au promovat în mod agresiv noi produse precum ţigările electronice sau produsele pe bază de tutun încălzit şi au exercitat presiune asupra guvernelor pentru a-şi limita reglementările.

Scopul lor este simplu: să aibă o nouă generaţie dependentă de nicotină şi nu îi putem lăsa”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul agenției ONU, potrivit Stirileprotv.ro.

Ce spun medicii despre țigările electronice?

Medicii nu privesc nici ei cu ochi buni țiările electronice, spunând că și ele pot să provoace cancer, deoarece sunt la fel de nocive.

„Nu recomand nimănui țigara electronică ca metodă de renunțare la fumat. Nu este eficientă. Soluția eficientă pe care o recomand și care are și susținere științifică este combinația între terapia medicamentoasă și consilierea de specialitate”, a spus conf. Dr. Paraschiva Postolache, potrivit Forumtigaraelectronica.wordpress.com.

„Țigara electronică nu este deloc lipsită de substanțe toxice. Conține nitrozamine, substanțe cancerigene. Există glicol care este o substanță iritativă pentru căile respiratorii”, a spus și Dr.

Magdalena Ciobanu.

Citeste si: Industria vaping-ului – 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre amploarea acestui fenomen!

„În această țigară electronică, prin cartușul de nicotină, s-au găsit reziduri de substanțe carcinogenetice, adică substanțe care induc cancerul pulmonar”, a mai declarat prof. Univ. Dr. Florin Mihaltan.