Țara care le oferă 80.000 de euro persoanelor care acceptă să se mute acolo

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 mar 2024, 03:30

Iată care este țara ce le oferă bani oamenilor pentru a se muta acolo

Sursa: Unsplash

O țară din Europa le oferă oamenilor 80.000 de euro pentru a se muta acolo, însă există și o condiție pe care aceștia trebuie să o îndeplinească.

Irlanda este țara din Europa ce dorește să le ofere oamenilor 80.000 de euro pentru a scăpa de viața lor aglomerată și gălăgioasă pentru a se muta într-o adevărată oază de liniște. Iată care este condiția pe care aceștia trebuie să o îndeplinească.

Citește și: Cele mai tari destinații europene pentru concediul de vară

Irlanda este țara ce le oferă bani oamenilor pentru a se muta acolo

Irlanda este țara ce își dorește să atragă mai mulți oameni, iar doritorii vor putea primi până la 84.000 de euro pentru a se muta pe una din cele 30 de insule de pe litoralul vestic. Această inițiativă pe 10 ani are ca și scop creșterea populației de pe insulele irlandeze și face parte din programul „Our Living Islands” al guvernului irlandez.

În acest program sunt incluse 30 de insule mai mici care se află în jurul Irlandei, iar condiția pe care oamenii trebuie să o îndeplinească pentru a primi uriașa sumă de 80.000

de euro este să folosească banii pentru restaurarea proprietății alese. Casele pe care oamenii aleg să le achiziționeze trebuie să fie construite înainte de 1993 și să fie nelocuite de cel puțin doi ani pentru a primi ajutorul de la stat pentru a le renova. Cei interesați de acest program vor putea să se înscrie începând cu data de 1 iulie. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Insulele noastre sunt o parte integrantă a structurii rurale a Irlandei. Insulele găzduiesc, de asemenea, unele dintre comunitățile noastre cele mai vibrante și distinctive din punct de vedere cultural... scopul acestei politici este de a ne asigura că acestea continuă să supravieţuiască și să prospere pe insulele cele mai îndepărtate, mulți ani de acum încolo”, a declarat ministrul irlandez pentru dezvoltare rurală și comunitară, Heather Humphreys.

Citește și: Ziua Europei 2023: Ce semnificație are această zi?

Ce alte țări din Europa oferă bani celor ce se mută?

Irlanda nu este singura țară din Europa ce a integrat un astfel de program pentru a atrage noi rezidenți în țară, în aceeași situație se află și Italia și în Spania, acolo unde satele și orașele rurale folosesc banii pentru a atrage mai mulți oameni să se bucure de frumusețile ascunse ce au ajuns în ruine, astfel încât să își mărească populația.

Orașul Ponga, aflat în Spania, le oferă cetățenilor din Marea Britanie câte 2 600 de lire sterline sau 2 971 de euro pentru a se muta în acea zonă, în timp ce orașul Presicce-Acquarica din regiunea Puglia, din Italia, își atrage noii cetățeni cu până la 30.000 de euro pentru a se muta și a repopula toate zonele uitate ale țării.

Surse: observatornews.ro, libertatea.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.