Țara care vrea să cumpere vaccinurile anti-COVID dezvoltate de Rusia şi China

Autor: Diana Tilă
Ungaria vrea să cumpere vaccinurile anti-COVID dezvoltate de Rusia şi China

Guvernul de la Budapesta a cerut experţilor medicali din ţară să analizeze eficiența vaccinurilor împotriva COVID-19 dezvoltate de Rusia şi de China, pentru posibile achiziţii viitoare, a anunţat şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Dacă vaccinurile dezvoltate de Rusia şi de China oferă protecţie eficientă împotriva coronavirusulu, şeful de cabinet al premierului Orban, Gergely Gulyas, a spus într-un briefing de presă că, Ungaria este pregătită să le cumpere.

Ungaria vrea să cumpere vaccinurile anti-COVID

Budapesta deja s-a angajat pentru a cumpăra 6,5 milioane de vaccinuri AstraZeneca la un cost total de 42 milioane de dolari, în cadrul acordului încheiat de Uniunea Europeană cu această companie.

Pe de altă parte, un voluntar din programul de testare a vaccinului AstraZeneca a murit, potrivit autoritățile braziliene. 

Guvernul va menţine deschise şcolile după vacanţa de toamnă de săptămâna viitoare, a mai declarat Gulyas.

Joi, autorităţile ungare au raportat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 46 de decese asociate COVID-19, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre pacienţi vârstnici şi cu comorbidităţi.

În acelaşi interval, numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a fost de 2.032, a transmis MTI.

Ungaria are o populație de aproape 10 milioane de locuitori.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Bill Gates stie cum putem scapa de pandemie. Dezvaluirile miliardarului american: "Singurul mod in care oamenii se pot intoarce pe drumul cel bun"

 Media globală de acceptare a vaccinului este de 74%

În urma unui chestionar privind acceptarea vaccinului, aplicat unui număr de peste 20.000 de adulți din 28 de țări,  arată că, la nivel global, 3 din 4 adulți (74%) s-ar vaccina împotriva COVID, dacă vaccinul ar fi disponibil.

Cel mai mare nivel de acceptare este în China, 97%.

După China, țările care au înregistrat cea mai mare deschidere către vaccinare sunt cele cu o rată mare de infectare (peste 8.000 cazuri la 1 milion de locuitori) și un ritm accelerat de creștere a cazurilor. Este vorba de Brazilia (88% favorabilitate pentru vaccin) și India (87%). India ocupă locul 2 mondial, cu peste 7 milioane de persoane infectate, urmată de Brazilia- cu 5 milioane de cazuri.

În topul țărilor cu un interes ridicat de vaccinare apare și Australia (88% intenționează să se vaccineze), țară care nu se confruntă în prezent cu un nivel ridicat al cazurilor de coronavirus, însă este una dintre țările pro-vaccinare în general.

România se află la polul opus, printre țările cele mai sceptice cu privire la vaccinarea anti-COVID (57% ar vrea să se vaccineze). După țara noastră mai urmează doar trei state, din aceeași parte a continentului: Ungaria, Polonia (56%, fiecare) și Rusia (54%).

Rusia, deși este prima țară care a aprobat un vaccin anti-COVID, se confruntă cu cea mai mare reticență față de vaccinare în rândul populației, potrivit digi24.