România încă ascunde oameni și locuri de poveste pe care trebuie doar să le căutăm și să le punem în valoare înainte să se piardă. Asta fac câțiva voluntari în Sibiu, reînvie satele de vara de sus din munți,
unde altădată ciobanii își duceau turmele de primăvară până în toamna. Și transformă potecile transhumanței în trasee turistice. Este "Țară colibelor", un loc de poveste în care ajungi doar călare pe măgar, unde nu ai semnal la telefon, dar în care te conectezi cu natură și cu oamenii locului.
"Țara colibelor", un loc de poveste în care ajungi doar călare pe măgar, unde nu ai semnal la telefon, dar în care te conectezi cu natura
Pustiul s-ar fi ales de aceste locuri de poveste dacă cineva n-ar fi rămas acolo cu inima și nu ar fi văzut în ele potențialul turistic.
„Cineva trebuie să mai rămână și pe aici! Dacă plecăm toți din țară asta cine mai rămâne să pună osul la treaba? Sperăm că se mai întorc și din oamenii care sunt plecați în țări străine! Și sunt câteva cazuri la noi în comună care s-au întors din Spania, Italia, America, Germania! Sperăm să vină înapoi și să pună osul la treaba! Ar fi păcat să dispărem de aici de pe harta!”, a spus Daniel Minea, Primarul comunei Răul Sadului.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Într-o zi caldă de iunie, când totul în jur explodează de verde, echipa emisiunii Asta-i România a urcat spre "Țara colibelor", pe poteci știute și bătute numai de oamenii locului. Un drum de poveste, care taie pădurile și leagă satul Răul Sadului de vârful Muntelui Cindrel. Sunt locuri cunoscute până mai ieri doar de localnici, de ciobanii din zona, care vreme de sute de ani au bătut drumurile acestea în transhumanța lor cu turmele.