Țara din Europa care a introdus o nouă regulă pentru turiști: Cine va purta costum de baie în afara plajei va risca amenzi de până la 500 de euro

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 31 aug 2024, 14:15

Țara din Europa care a introdus o nouă regulă pentru turiști

Sursa: pexels.com

O țară din Europa le interzice turiștilor să mai poarte costum de baie în afara zonei de plajă. Despre ce țară este vorba?

Recent, într-o țară din Europa au fost implementate noi reguli stricte, pentru turiști, care interzic purtarea costumelor de baie și a îmbrăcămintei necorespunzătoare în afara plajelor. Cei care încalcă aceste reglementări riscă amenzi de până la 500 de euro.

Măsuri stricte pentru îmbrăcămintea turiștilor și localnicilor în afara plajelor

Potrivit libertatea.ro, Italia a adoptat recent măsuri stricte în mai multe provincii pentru a reglementa îmbrăcămintea turiștilor și localnicilor în spațiile publice.

Potrivit noilor reglementări, persoanele care sunt surprinse purtând costume de baie sau fiind fără cămașă în afara plajelor riscă amenzi semnificative, care pot ajunge până la 500 de euro.

Această schimbare a fost implementată de mai mulți primari din Italia, care au reacționat la plângerile localnicilor și la preocupările legate de decența în spațiile publice. Reglementările sunt menite să mențină un standard de respect și decență în orașele turistice, unde prezența turiștilor poate influența imaginea comunității locale.

Citește și: Turiști români, suspectați că fură mâncare la all inclusive, în Bulgaria: „Te oprea ca la controlul vamal”

Orașele din Italia care au introdus noile reguli

În provincia Trapani din Sicilia, primarul Francesco Forgione a emis o ordonanță care interzice purtarea costumelor de baie și a îmbrăcămintei neadecvate pe străzile din centrul istoric al Favignanei. Amenzile pentru cei care nu respectă aceste reguli variază între 25 și 150 de euro, aplicabile și în zonele turistice de interes istoric, cum ar fi Palazzo dei Florio.

În Gallipoli, situat în provincia Lecce din Puglia, primarul Stefano Minerva a stabilit că purtarea costumelor de baie sau a cămășilor lipsă în centrul orașului este interzisă. Amenzile pot ajunge până la 150 de euro și se aplică inclusiv în clădirile și birourile municipale. Această decizie a fost luată după ce primarul a primit reclamații din partea cetățenilor și turiștilor privind „îmbrăcămintea nepotrivită” în zonele publice.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

La Camogli, în provincia Genova din Liguria, noile reguli impun amenzi între 25 și 500 de euro pentru persoanele surprinse circulând sau oprindu-se în centrul orașului sau în zona portului de agrement fără cămașă, în costum de baie

sau fără încălțăminte. Primarul Giovanni Anelli a declarat că aceste reglementări sunt menite să îmbunătățească imaginea orașului și să mențină un standard de bun trai în zona turistică.

În Eraclea, situat la nord de Veneția, primarul Nadia Zanchin a stabilit amenzi de 50 de euro pentru cei care nu respectă regulile de îmbrăcăminte în spațiile publice. Această măsură a fost luată ca răspuns la plângerile comercianților care au observat comportamente necorespunzătoare din partea turiștilor.

San Felice Circeo, în provincia Latina din Lazio, aplică amenzi de până la 500 de euro pentru cei care se îmbracă „nepotrivit” în spațiile publice. Primarul Monia Di Cosimo a explicat că această măsură are ca scop menținerea decenței și a comportamentului civilizat.

De asemenea, Praia a Mare din provincia Cosenza, Calabria, impune amenzi similare pentru cei care sunt surprinși purtând costume de baie în afara plajelor. Alte orașe, precum Cagliari, Caorle, Giulianova, Jesolo, Grado, Sorrento, Tropea, Margherita di Savoia și Rapallo, au adoptat reglementări similare în anii anteriori.

Citește și: Care este primul lucru pe care trebuie să îl facă românii când ies cu mașina din țară, prin Bulgaria! Atenție, amenzile se aplică imediat

În Milano, în Parco Nord, turiștii care sunt găsiți fără cămașă sau în costum de baie riscă o amendă de până la 300 de euro.

Aceste reglementări sunt menite să asigure respectul pentru spațiile publice și să contribuie la menținerea unui standard de decență în orașele turistice italiene, reflectând preocupările locale pentru aspectul și comportamentul în spațiile de interes public.