Tara din Uniunea Europeana care va introduce propriul pasaport de vaccinare pentru turisti! Iata cand va intra in vigoare!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 05 mai 2021, 18:07
Premirul Italiei a anuntat cand va fi implementat pasaportul verde in tara sa.
Sursa: unsplash.com

Prim-ministrul Mario Draghi, a anuntat ca Italia va avea propriul pasaport verde pentru turisti.

Potrivit mediafax.ro, Premierul Italiei, Mario Draghi, a transmis deja tuturor celor care vor dori sa isi rezerve vacante in aceasta vara pe meleagurile italiene, ca tara sa va avea propriul pasaport verde.

Italia va avea propriul pasaport de vaccinare pentru turisti!

Primul ministru italian Mario Draghi, i-a anuntat pe turistii care vor dori sa le calce granitele in aceasta vara, faptul ca Italia va introduce propriul pasaport verde de vaccinare, ce va fi gata undeva la mijlocul lunii mai, mai devreme decat restul tarilor din Europa.

Premierul Mario Draghi a mai mentionat ca Uniunea Europeana va introduce un pasaport verde abia la jumatatea lunii iunie. Iar acest document va inlesni calatoriile internationale pentru persoanele careu au fost vaccinate anti-COVID-19, sunt negativi in urma testului PCR sau pot dovedi ca au fost bolnavi si s-au vindecat recent de COVID-19.
De asemenea premierul italian a subliniat ca Italia, unde turismul genereaza 13% din productia economica a tarii, va avea propriul pasaport verde ce va fi introdus pana la jumatatea lunii mai.

"La mijlocul lunii mai turiştii pot avea permisul italian, aşa că a sosit momentul să vă rezervaţi vacanţele în Italia", a spus Mario Draghi, potrivit digi24.ro

Citeste si: Ce este „pașaportul verde” și ce beneficii le poate oferi românilor, dacă va fi implementat

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pentru o mare parte din acest an, calatoriile intre regiunile din Italia au fost restrictionate pentru a limita raspandirea noului coronavirus. Insa datorita scaderii numarului de noi cazuri de infectare cu COVID-19, guvernul italian spera sa atraga turistii mai multi in aceasta vara, cu ajutorul acestor paspoarte verzi, menite sa vina in sprijinul turismului.

Ce este pasaportul verde

Inca din luna aprilie 2021, Parlamentul European a demarat dezbaterea in ceea ce priveste implementarea pasaportului verde COVID-19.

La aceaste discutii au participat reprezentanti ai Comisiei Europeane, Autoritatea Europeana pentru Protecția Datelor si Consiliul European pentru Protectia Datelor.

Astfel, pasaprotul verde verde digital va dovedi faptul ca o persoana a fost vaccinata anti-COVID-19, a primit un rezultat negativ la test sau a avut deja boala si s-a vindecat capatand anticorpi. Documentul ar trebui să fie gratuit și disponibil în format digital sau tiparit.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată! Cetățenii care se întorc în România, obligați să prezinte testul PCR 

Citeste si: Noi restricții de călătorie! Carantină obligatorie pentru românii care vor să meargă în Italia

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.