Țara în care mireasa primește toți banii de la nuntă! Aceasta pleacă cu kilograme întregi de aur, în timp ce mirele se îmbracă extrem de lejer

Autor: Diana Ghita

Mireasa este împodobită cu aur și bani la nuntă

Sursa: Instagram soulemiyet_al_ajial

Recent, un set de filmulețe de la o nuntă din Tunisia a atras atenția internauților și a generat un val de reacții și comentarii pe rețelele sociale.

Imaginile apărute pe Instagram arată o mireasă împodobită din cap până în picioare cu bijuterii din aur și sume mari de bani, în timp ce mirele a ales o ținută mult mai modestă la nuntă, asemănătoare cu una pentru o plimbare în parc. Această contrastantă alăturare de stiluri a stârnit uimire și ironie printre oamenii din mediul online, care au comentat cu umor neobișnuita apariție.

În ce țară mireasa pleacă cu kilograme de aur de la nuntă

Cei mai mulți dintre oamenii care au vizionat filmările s-au întrebat în ce colț al lumii se practică un asemenea obicei. Comentariile și explicațiile venite de la cei care sunt familiari cu tradițiile respective au indicat că scena a fost filmată în Tunisia, o țară nord-africană cunoscută pentru diversitatea sa culturală și tradițiile bogate.

Conform obiceiului, mireasa este cea care atrage toată atenția la nuntă, de aceea trebuie să fie acoperită cu aur și bani, simboluri ale prosperității și bunăstării. Mirele, pe de altă parte, are permisiunea de a alege o ținută mult mai relaxată și casual. Acest contrast a fost deosebit de surprinzător pentru mulți privitori, care nu sunt obișnuiți cu astfel de obiceiuri.

Citește și: O mireasă și-a părăsit soțul la doar 12 ore de la nuntă: „El era foarte legat și apropiat de ai lui” Povestea femeii a devenit rapid virală

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Cum au reacționat internauții la vederea mireselor împodobite cu aur

Internauții nu s-au abținut de la comentarii pline de ironie în legătură cu această apariție. Un utilizator a scris: „Săraca mireasă, nu pare prea încântată”, în timp ce altcineva a comentat cu umor: „Nu poți spune dacă este o persoană sau o trăsură plină cu aur”. Un alt comentariu care a stârnit râsete a fost: „Au împodobit bradul”.

Deși pentru cei din afara acestei tradiții, imaginea poate părea bizară, aceasta face parte din cultura locală a Tunisiei, unde astfel de obiceiuri sunt respectate de generații. Totuși, chiar și printre localnici, asemenea extravaganțe sunt destul de rare. Majoritatea familiilor optează pentru nunți mai simple și mai puțin costisitoare.

Citește și: Ea este femeia care împodobește toate miresele din Țara Oașului! Viorica Puți a fost declarată „Tezaur Uman Viu”, pentru măiestria cu care le gătește pe tinere

Tradițiile de nuntă variază considerabil de la o regiune la alta, iar Tunisia este doar un exemplu al modului în care cultura poate influența modul în care sunt organizate evenimentele speciale. În timp ce pentru unele societăți luxul și opulența sunt o modalitate de a celebra momentele importante, în altele, simplitatea și modestia sunt valorile predominante.

Sursă foto/ video: Instagram soulemiyet_al_ajial