Țara în care oamenii se pensionează la 45 de ani. O treime din angajați se retrag după 20-25 de ani de muncă

Autor: Marina Ionescu
Țara în care oamenii se pensionează la 45 de ani.
Sursa: PixaBay

Cetățenii din Arabia Saudită se pot pensiona la 45 de ani. Însă, autoritățile vor să elimine această posibilitate.

O treime din oamenii din Arabia Saudită se pensionează după 20 sau 25 de ani de muncă. Astfel, autoritățile se gândesc să schimbe legea pensiilor, ca cetăţenii să muncească şi să contribuie la buget mai mult.

Citeste si: Este oficial: Categoriile de persoane care beneficiază de o nouă scutire de impozit auto

Arabia Saudită se gândește să elimine pensionarea la 45 de ani

Această măsura ar reprezenta o nouă lovitură la adresa standardelor de viaţă din Arabia Saudită şi ar putea reduce sprijinul public pentru eforturile prinţului moştenitor Mohammed bin Salman destinate restructurării unei economii dependente de petrol, transmite Bloomberg, citată de RomâniaTV.

Guvernul de la Riad se confruntă cu lipsa a 213 miliarde dolari la fondul public de pensii. Mai mult, autoritățile vor ca vârsta de pensionre să se mărească. 

Citeste si: Raluca Turcan, anunt important! Cu cat cat vor creste pensiile in 2022 si ce se va intampla cu alocatiile!

De asemenea, autorităţile ar putea cere lucrătorilor să direcţioneze un procent mai mare din salariile lor către sistemul general de asigurări sociale, care gestionează atât sistemul public de pensii cât şi cel privat. O decizie finală cu privire la modificările vizate şi dacă vor fi implementate nu a fost luată încă, susţin sursele citate de Bloomberg.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Autoritățile au avertizat că actualul sistem de pensii nu se va desfășura fără a epuiza resursele disponibile. Pentru că oamenii trăiesc mult mai mult, aceasta este o problemă răspândită la nivel mondial.

Citeste si: Veşti bune pentru românii care vor să se pensioneze! Anunțul Ralucăi Turcan despre pensii

Autoritățile din China să crească vârsta de pensionare în următorii ani, din cauza scăderii ratei natalităţii. În Rusia, o propunere din 2018 vizând majorarea vârstei de pensionare a declanşat proteste, dar ulterior a devenit lege.

Potrivit RomâniaTv, speranţa medie de viaţă în Arabia Saudită este de 75 de ani, iar vârsta oficială de pensionare este de aproximativ 60 de ani.

Însă aproximativ o treime din angajaţi profită de posibilitatea de a se pensiona anticipat după ce au muncit doar 20 sau 25 de ani. Comparativ, vârsta medie de pensionare este de 64,3 ani pentru bărbaţi şi 63,5 ani pentru femei în ţările membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.