Vor avea prioritate anumite grupuri, inclusiv categoriile de risc, dar aceste grupuri vor fi decise pe baza sfaturilor experților și a unei dezbateri publice. Scopul este ca 8 milioane de oameni din Belgia să se vaccineze.
Vaccinul împotriva COVID-19 va fi gratuit
Belgia este parte din programul UE de achiziționare a vaccinului pentru COVID-19. În cadrul acestui program, Comisia Europeană negociază cu furnizorii în numele statelor membre. Au
Un grup de lucru va face strategia de vaccinare cu împotriva COVID. Grupul va decide ce acțiuni și operațiuni sunt necesare pentru campania de vaccinare.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Grupul de lucru va include oameni de știință și reprezentanți guvernamentali, manageri de criză, dar și reprezentanți ai organizațiilor profesionale și ai grupurilor de lucru tehnice. Scopul său este de a stabili centre de vaccinare încă din luna decembrie.
Vaccinul anti-Covid care va veni în România
Vaccinul anticoronavirus de la Pfizer-BioNTech, pentru care Comisia Europeană a încheiat miercuri un contract de achiziționare a 300 de milioane de doze, are o eficiență de 90 la sută, au anunțat producătorii.
Asta înseamnă că îi va proteja pe 90 la sută dintre cei vaccinați, o rată mult mai bună decât în cazul vaccinului antigripal sezonier, care are o eficiență de maximum 70 la sută, a explicat Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.„Atunci când compania producătoare a anunțat că este eficace în 90 la sută din cazuri înseamnă că dacă vaccinăm populația și o expunem la virus, 90 la sută din populația vaccinată nu va face boala, ceea ce este mai mult chiar decât vaccinul gripal. Vaccinul gripal ne ajută în proporție de 45-50 la sută, în cazul copiilor mici, și undeva în jur de 60-70 la sută, în cazul adulților și a vârstnicilor. De-asta a și fost un entuziasm deosebit când s-a anunțat acest lucru”, a explicat medicul Sandra Alexiu.