Taranii din Dambovita INGROZITI. Ursii au dat iama in livezile de pomi fructiferi!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 03 oct 2020, 09:10

Mos Martin a fost prins la furat! Un pui de urs, impins de foame, a dat iama intr-o livada de pomi fructiferi din Dambovita.

Ghinionul puiului a fost ca a ramas prins in capcana, chiar cand incerca sa iasa. Aventura puiului s-a terminat cand a fost gasit de tarani, care au anuntat imediat autoritatile. „ Striga unul Ursul, bai,ursul! Fugi la mal. Am fugit la mal. ” Asa si-au inceput ziua taranii unei comune din Dambovita. Oamenii s-au trezit cu un mormait de urs, undeva prin spatele caselor. Nu mica le-a fost mirarea cand au vazut un pui de urs prins in gardurile de sarma care imprejmuiesc livada.

Bietul pui a ajuns in livada manat de foame. Prin pomii fructiferi ai oamenilor se mai gaseau cateva prune, iar animalul a sperat ca mai poate sa-si umple stomacul. Nu este prima data cand taranii se trezesc cu ursi care dau tarcoale prin livezi.

Puiul de urs s-a accidentat destul de serios cand a incercat sa fuga. Odata ce s-a prins in lant, s-a speriat si s-a zbatut, iar acest lucru l-a lasat cu rani serioase in zona capului si a labei.

Medicul veterinar, impreuna cu vanatorii au venit imediat la fata locului, pentru a elibera animalul. Puiul a fost mai intai tranchilizat si abia apoi scos dintre sarme: „ Am executat doua doze pe exemplarul ca atare, doua s-au ratat pentru ca este si vegetatie, nu e unghi de tragere foarte bun, asa se intampla ”.

Odata eliberat, puiul a primit cateva ingrijiri medicale de urgenta, pentru ranile pe care le avea.

Puiul de urs a fost eliberat inapoi in salbaticie. Este al patrulea animal salbatic care s-a apropiat atat de mult de casele oamenilor in ultima luna si jumatate. Tot in aceasta zona, in urma cu cateva saptamani, un alt exemplar de aproape 200 de kilograme a fost prins intr-un gard.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

##VIDEO124470##

 

 


Moldo și Rebecca au fost trimiși într-un mic date, la piscina interioară din „Casa iubirii”, acolo unde s-au distrat pe cinste, deși, la început, au fost timizi și retrași.