Atracțiile principale de la Târgul de Crăciun București 2022. Cum se pot distra vizitatorii la cel mai așteptat târg al anului

Author: Cristina Mocanu

Duminică, 20 noiembrie, s-a deschis Târgul de Crăciun din București

Sursa: https://pixabay.com/

Duminică, 20 noiembrie, s-a deschis Târgul de Crăciun din București. Cum se pot distra vizitatorii?

Potrivit adevarul.ro, Târgul de Crăciun din București, Organizat de Primăria Capitalei, s-a deschis în Piața Constituției.

Ce poti vedea la Târgul de Crăciun din București 2022

Târgul de Crăciun, organizat de către Primăria Municipiului București, a fost deschis duminică, 20 noiembrie, iar vizitatorii sunt așteptați până pe 26 decembrie.

Potrivit primarului Capitalei, Nicușor Dan, „Atracția Târgului, roata panoramică uriașă, a fost deja montată, căsuțele pentru meșteri, artizani și pentru bucătarii de mâncare tradițională sunt frumos decorate cu crenguțe de brad, iar scena și

patinoarul sunt aproape gata. Căsuțele din turtă dulce, soldățeii și renii cu siguranță îi vor încânta pe copii. Pentru cei mari, iubitori ai fotbalului, vom avea un ecran uriaș pe care vor fi transmise meciurile din Campionatul Mondial, interviuri la vestiare sau scene de culise care nu se văd la televizor”.

Citește și: Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România 2022. Ce merită să vizitezi de sărbători anul acesta

Târgul de Crăciun, este organizat, în acest an, de către Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale şi Sportive București, alături de CREART – Centrul de Creație, Artă şi Tradiție al Municipiului București.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Care sunt atracțiile principale la Târgul de Crăciun București 2022

Târgul are 70 de căsuțe din lemn de unde vizitatorii pot alege dintre cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiționale, dar şi produse alimentare.

Copiii au spații dedicate activităților şi jocurilor interactive pe tot parcursul Târgului, iar Căsuța lui Moș Crăciun promite să creeze o atmosferă de basm unde sunt întâmpinați de spiriduși, stau de vorbă cu Moș Crăciun şi își pot face poze cu acesta.

Citește și: Orașul din România care găzduiește cel mai frumos Târg de Crăciun 2022. A fost în top 6 cele mai spectaculoase târguri de sărbători din lume

Târgul de Crăciun are mai multe tematice precum:

  • - Zona cumpărăturilor de Crăciun găzduiește peste 80 de căsuțe de lemn, de unde bucureștenii pot alege dintre jucării, suveniruri tradiționale, cadouri de sezon. Vor fi şi produse realizate de meșteșugari, artiști plastici, artizani şi creatori autohtoni: de la globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii şi bijuterii, până la produse din ceramică din Horezu, Corund şi Baia Mare, ii, icoane şi obiecte realizate din lemn cioplit, informează Primăria Capitalei.
  • - În zona de street food, vizitatorii vor putea cumpăra: burgeri, cârnați la grătar şi dulciurile oferite de cele 16 food-trucks.
  • - Zona parcului de distracții "promite să fie pe gustul tuturor" cu patinoar, roata panoramică şi călătorii amuzante în caruselul colorat.
  • - Evenimentul va avea o zonă destinată microbiștilor, unde vor putea viziona în perioada 20 noiembrie- 18 decembrie transmisiunile competițiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.
  • - Începând cu mini-vacanța din 30 noiembrie- 4 decembrie, programul Târgului de Crăciun va fi completat cu concertele de weekend, din zona de spectacole. Timp de patru weekenduri, dar şi de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, pe scena din fața Palatului Parlamentului, bucureștenii vor asculta live colinde şi cântece tradiționale şi vor asista la spectacole cu datini de Crăciun.
  • - Pe 30 noiembrie, la Târgul de Crăciun, începutul calendaristic al iernii va fi marcat prin momente artistice speciale precum şi prin aprinderea luminițelor din bradul festiv. Cei mici se vor putea întâlni cu spiriduși, îi vor putea transmite scrisori lui Moș Crăciun sau îl vor putea întâlni în persoană la Căsuța lui Moș Crăciun.

În perioada 20-26 decembrie, traficul rutier va fi restricționat, pe banda 1 de circulație din segmentul inelului Pieței Constituției, pentru o mai bună desfășurare a Târgului.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.