Ingrediente
Pentru aluatul de tarta:
11 linguri ulei
11 linguri apa clocotita
1 praf de copt stins intr-o lingura de otet
Faina cat cuprinde (pana la o consistenta ferma, nu elastica)
Pentru umplutura:
150 g de bacon
150 g de branza (cascaval,emmentaler, comte, svaiter)
150 g smantana
4 oua
Sare
Piper
Pentru sos:
2 linguri de smantana
O lingura de zeama de lamaie
Ulei de maslnie
Sare
Piper
Ceapa verde tocata marunt 1 lingura
Mod
Intr-un castron amestecam ingredientele de aluat si facem o coca omogena pe care o lasam putin sa se odihneasca in frigider.
O intindem pe o forma de copt tarte de 20 de cm si o coacem in cuptorul incins la 180 grade, timp de 10-15 minute.
Apoi o scoatem si o umplem cu compozitia de bacon prajut in prealabil (pentru a elimina excesul de grasime si a dezvolta aroma), ouale omogenizate cu smantana, sare si piper.
Reintroducem la cuptor pentru 25 de minute si servim calda cu o salata bogata si un sos racoritor pe care il facem din 2 linguri de smantana, 2 linguri de ceapa verde tocata marunt, lamaie, ulei de masline, sare si piper.