Pentru tarta:
Faina 250 g
Unt 175 g
Galbenusuri 2 buc
Zahar pudra 50 g
Sare
Pentru umplutura:
Ciocolata neagra menaj 120 g
Ciocolata alba menaj 60 g
Fructe de padure 250 g
Frica lichida 100 ml
Mod de preparare
Pentru tarta:
Se bate spuma untul impreuna cu zaharul.
Se adauga galbenusurile pe rand, apoi se incorporeaza faina si un praf de sare.
Aluatul se pune in folie de plastic si se tine la frigider 30 min.
Apoi se intinde si se pune intr-o forma.
Se inteapa blatul cu furculita si se coace 20 minute la 180 grade.
Pentru umplutura:
Se pune trei sferturi din frisca lichida intr-un castron la bain-marie.
Se adauga ciocolata neagra maruntita si se amesteca pana se topeste.
Se lasa sa se raceasca si se pune in blatul de tarta.
La fel se procedeaza si cu ciocolata alba in sfertul de frisca lichida si se toarna peste ciocolata neagra.
Se pun fructele de padure deasupra.