Tarta cu fructe proaspete

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:19

Un desert plin de vitamine!

Ingrediente pentru aluat

Unt 350 g
Zahar pudra 150 g
Faina 500 g
Galbenusuri 4 buc

Ingrediente pentru crema

Ciocolata menaj 100 g
Lapte 500 g
Zahar 75 g
Faina 70 g
Baton de vanilie 12 buc
Galbenusuri 3 buc
Unt 100 g
Coaja de lamaie/ portocala 7 g
Fructe
Portocale 1 buc
Kiwi 3 buc
Struguri albi/ negri 1 ciorchine
Coacaze 50 g
Mere 2 buc

Mod de preparare

Se pregateste aluatul pentru tarta.
Intr-un castron se freaca untul spuma cu zaharul pudra. Se pun galbenusurile pe rand si se incorporeaza faina. Aluatul obtinut se pune in folie de plastic, apoi in frigider o ora. Se intinde si se coace 20-25 minute la 180 grade.

Se pregateste crema. Intr-o tigaie se pun 400 ml lapte cu 1/2 zahar, baton de vanilie si se fierb. Intr-un castron se bat galbenusurile cu 1/2 zahar.
Se pun mirodeniile, faina si 100 ml lapte rece.Cand fierbe laptele se adauga amestecul de ingrediente reci. La final se adauga untul rece.

Crema se imparte in doua. Ciocolata se topeste la bain-marie si se amesteca cu jumatate din crema. Tarta se umple cu cele 2 creme si se orneaza cu fructe. Peste fructe se adauga gelatina pentru a nu oxida.


 

Taguri: