Ingrediente
Pentru aluatul fraged:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare
Pentru crema de vanilie:
500 g lapte
6 galbenusuri
O pastaie de vanilie
125 g zahar
30 g amidon
30 g faina
Un plic de gelifiant pentru fructe
400 g fructe amestec pentru a orna tarta (portocala, struguri, mar, etc)
Mod de preparare
Aluatul
Se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul,
Se lasa cateva ore la rece, se intinde pe o forma de tarta in strat de maxim 3 mm si se da la cuptor timp de 15 minute.
Crema de vanilie
Zaharul cu galbenusurile se bat pana se albesc, se adauga amidonul, se amesteca, apoi se adauga faina, se amesteca bine cu compozitia existenta.
Se fierbe laptele cu vanilia pastrand cateva linguri separat cu care se va dilua crema.
Se toarna cele cateva linguri de lapte peste crema si se omogenizeaza bine.
Se adauga jumatate din laptele fierbinte, se amesteca bine, apoi toata crema se adauga peste restul de lapte. Se aduce la fierbere amestecand cu un tel.
Dupa ce se leaga, se ia de pe foc.
Se toarna in forma de tarta si se da la rece pana se intareste suficient.
Intr-o craticioara se pune la foc putina apa, se adauga gelifiantul, apoi se amesteca bine pana cand acesta s-a dizolvat. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
Se adauga fructe in compozitie apoi se toarna peste tartele reci.
Se dau la rece inca 1-2 ore apoi se pot servi.