Ingrediente
Pentru aluatul de tarta:
11linguri ulei
11 linguri apa clocotita
1 praf de copt stins intr-o lingura de otet
Faina cat cuprinde (pana la o consistenta ferma nu elastica)
Pentru crema de lamaie:
100g de zahar
25g de amidon
Un praf de sare
6 oua mari
1 ceasca si jumatate de apa
Coaja de la 2-3 lamai
Sucul de la 2-3 lamai
O lingura de unt
Pentru bezea:
4 oua
o jumatate de ceasca de zahar
Mod
Intr-un castron amestecam ingredientele de aluat si facem o coca omogena pe care o lasam putin sa se odihneasca in frigider.
O intindem pe o forma de copt tarte, de 20 de cm si o coacem in cuptorul incins la 180 grade, timp de 10-15 minute.
Facem crema de lamaie amestecad zaharul cu amidonul, sarea intr-o craticioara neaderenta, amestecam galbenusuriele si imediat punem si o ceasca si jumatate de apa.
Aducem tot amestecul la fierbere lenta fara niciun clocot, amestecand continuu timp de 10 minute pentru a se ingrosa.
Luam de pe foc si adaugam coaja, sucul de lamaie, apoi untul treptat pana se incorporeaza cu toate.
Punem crema peste aluatul de tarta si asezam bezeaua intr-o forma cat mai placuta.
Dam la cuptorul incins la 160 grade pana devine aurie.