Tarta cu mere

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:09

Fantezie cu mere caramelizate!


Ingrediente


Mere 2 kg
Zahar 210 g
Scortisoara
Unt 100 g

Pentru aluat:
Faina 70 g
Zahar 20 g
Unt rece 50 g
Margarina 40 g
Apa 30 ml
Sare


Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se scot samburii, se taie in sferturi apoi in felii lungi.
Se pun intr-un castron, se presara 70 g zahar si scortisoara, se amesteca.

Se unge cu unt o forma de tarta, se pune 70 g de zahar pe fundul vasului, apoi straturi de mere, unt topit si zahar.
Pentru aluat, se amesteca intr-un castron faina cu zahar, sare, unt, margarina.
Se adauga apa si se amesteca pana devine o masa compacta.
Se intinde o foaie, se decupeaza un cerc de dimensiunea tartei.
Se asaza deasupra merelor, iar marginile se introduc in interior.

Se inteapa cu furculita si se coace 50 minute la 160 grade.
Se rastoarna pe un platou si se serveste cald.


 

Taguri: