Ingrediente
Pentru aluat:
Unt 200 g
Faina 300 g
Oua 1 buc
Sare
Miez nuca 100 g
Zahar pudra 80 g
Pentru umplutura:
Mere 1 kg
Mac 250 g
Frisca lichida 200 ml
Zahar 150 g
Coaja si sucul de la o lamaie
Scortisoara
Mod de preparare
Se framanta aluatul.
Intr-un castron se bate untul cu sare si zahar pudra.
Se adauga oul, se amesteca, apoi se pun miezul de nuca si faina, se framanta.
Aluatul se infasoara in folie de plastic si se introduce in frigider 30 minute.
Se pregateste umplutura.
Intr-o cratita se da in fiert macul amestecat cu frisca lichida, coaja de lamaie si jumatate din zahar.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Merele se curata de coaja, se taie felii si se amesteca cu sucul de lamaie, scortisoara si cealalta jumatate de zahar.
Aluatul se imparte in doua.
Se imbraca cu o parte din aluat fundul si marginile unei forme de tarta.
Se pune compozitia cu mac, feliile de mar, apoi cealalta parte de aluat intinsa.
Se inteapa aluatul si se coace 45 minute la 180 grade.
Se serveste pudrat cu zahar.