Tarta de caise cu musli

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 25 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

Pentru aluat fraged:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare

Pentru umplutura:
1 borcan de gem de caise
1 cana de musli

Cate o cupa de inghetata pentru servit


Mod de preparare

Se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul si sarea, se framanta bine si se aduna ca o mingiuta de aluat.
Se lasa cateva ore la rece, apoi se intinde pentru a se face coaja de tarta frageda.

Se intinde aluatul in foaie subtire de 2-3 mm apoi se aseaza cu grija pe o forma de copt de tarta.
Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se acopera cu o folie de aluminiu peste care asezam o serie de greutati precum bile de ceramicapentru patiserie, pietricele bine spalate, fasole, sau chiar un pumn de monezi.

Se coace in cuptorul incins la 180°C timp de 20 minute si se pregateste pentru umplut.

Se pune in coaja precoapta de tarta un strat de 1 cm de gem de caise peste care se presara musli.
Se da la cuptor inca 10 minute si se serveste cand se raceste bine.

 

Taguri: