Ingrediente
Pentru aluat fraged:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare
Pentru umplutura:
1 borcan de gem de caise
1 cana de musli
Cate o cupa de inghetata pentru servit
Mod de preparare
Se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul si sarea, se framanta bine si se aduna ca o mingiuta de aluat.
Se intinde aluatul in foaie subtire de 2-3 mm apoi se aseaza cu grija pe o forma de copt de tarta.
Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se acopera cu o folie de aluminiu peste care asezam o serie de greutati precum bile de ceramicapentru patiserie, pietricele bine spalate, fasole, sau chiar un pumn de monezi.
Se coace in cuptorul incins la 180°C timp de 20 minute si se pregateste pentru umplut.
Se pune in coaja precoapta de tarta un strat de 1 cm de gem de caise peste care se presara musli.
Se da la cuptor inca 10 minute si se serveste cand se raceste bine.