Ingrediente
Pentru aluat fraged:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare
Pentru umplutura frangipan:
1 ou
100 g migdale crude decojite si macinate
100g unt moale
100 g zahar brun
1 coaja de portocala rasa
1 lingurita de extract de vanilie
350 g gem de fructe (la alegere)
Mod de preparare
Se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul si sarea, se framanta bine si
Se lasa cateva ore la rece, se intinde pe o forma de tarta in strat de maxim 3 mm si se da la cuptor timp de 15 minute.
Se umple cu amestecul de frangipan ce se face astfel: se amesteca toate ingredientele cu exceptia gemului de fructe.
Se obtine o pasta ce se pune in forma de tarta coapta partial, se alterneaza cu frangipan, gem, frangipan, gem, pana se termina compozitia.
Se da la cuptor timp de 15- 20 minute pana devine aurie.