Tarta in foietaj cu mere

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:59

Cost estimativ: 10 – 15 lei pentru 6-8 persoane


Ingrediente

1 pachet foietaj ce contine doua foi
1 ou
1 kg mere
2-3 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara rasa
Optional 2-3 linguri vin sau coniac
2 linguri de zahar farin


Mod de preparare

Dezghetati foietajul la temperatura camerei.
Curatati si taiati merele in sferturi sau in felii groase.
Amestecati merele cu scortisoara si zaharul si optional vinul.

Lasati-le sa se odihneasca o jumatate de ora ca sa lase sirop.

Pe o tava de copt, puneti o foaie de copt iar peste asezati o foaie de foietaj.
Din a doua foaie taiati fasii de 2 cm si lipitile pe marginea primei foi cu ou batut ca si cum ati face o rama de tablou.
Umpleti tarta cu merele si turnati peste siropul.
Dati la cuptorul incins la 180°C, timp de 30 minute.

Foietajul trebuie sa creasca si sa isi dubleze sau sa isi tripleze volumul.
Pudrati cu zahar deasupra imediat dupa copt.



 

Taguri: