Tarta “Linzer” cu mere, pere si banane

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 09 oct 2020, 21:10

Cost estimativ: 35 lei pentru 6 persoane

 

Tarta “Linzer” cu mere, pere si banane
Cost estimativ: 35 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
5 oua
250 g unt
200 g zahar
250 g faina
200 g migdale pisate
O lingurita scortisoara
Coaja de la o lamaie
1-2 mere
1-2 pere
1 banana mare
O lingura de zahar
O lingura de unt
Zahar pudra pentru servit
Mod de preparare
Untul, la temperatura camerei,
se freaca pana devine cremos, apoi se adauga ouale si zaharul.
Din faina cernuta impreuna cu scortisoara, se face o gramajoara pe masa de lucru, iar in mijlocul acesteia se face o gropita in care se pune compozitia de unt cu ou si zahar.
Se rade coaja de lamaie peste si se framanta un aluat fraged.
Cand aluatul s-a legat, se adauga migdalele prajite si pisate cat mai marunt.
Aluatul se imparte in doua, prima parte se intinde si se aseaza pe o forma de copt, iar din a doua se fac fasii din care vom forma capacul tartei, sub forma unui “gratar”.
Merele, perele si bananele se taie cuburi, se amesteca cu zaharul si untul topit, se toarna peste tarta, apoi se acopera cu capacul.
Se da la copt in cuptorul incins la 180 grade pana ce aluatul devine auriu.
Se presara cu zahar pudra.

Ingrediente

5 oua
250 g unt 
200 g zahar
250 g faina
200 g migdale pisate
O lingurita scortisoara
Coaja de la o lamaie
1-2 mere
1-2 pere
1 banana mare
O lingura de zahar 
O lingura de unt
Zahar pudra pentru servit


Mod de preparare

Untul, la temperatura camerei, se freaca pana devine cremos, apoi se adauga ouale si zaharul.


Din faina cernuta impreuna cu scortisoara, se face o gramajoara pe masa de lucru, iar in mijlocul acesteia se face o gropita in care se pune compozitia de unt cu ou si zahar. 
Se rade coaja de lamaie peste si se framanta un aluat fraged. 
Cand aluatul s-a legat, se adauga migdalele prajite si pisate cat mai marunt. 
Aluatul se imparte in doua, prima parte se intinde si se aseaza pe o forma de copt, iar din a doua se fac fasii din care vom forma capacul tartei, sub forma unui “gratar”.

Merele, perele si bananele se taie cuburi, se amesteca cu zaharul si untul topit, se toarna peste tarta, apoi se acopera cu capacul.
Se da la copt in cuptorul incins la 180 grade pana ce aluatul devine auriu. 
Se presara cu zahar pudra.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”