Tată și fiu, loviți de tren, în tunel, în Mehedinți: „L-a agățat cu o ușă”. Cei doi veneau de la pescuit

Author: Andreea Buinoschi

Un tată și fiul său de 10 ani au fost loviți de un tren, într-un tunel, în Mehedinți. Cei doi se întorceau de la o partidă de pescuit și au fost transportați la ambulanțe de către pompieri.

Un tată și fiul său de 10 ani au fost loviți de tren, într-un tunel, în Mehedinți, în timp ce se întorceau de l ao partidă de pescuit. Salvatorii i-au scos pe brațe și au fost transportați la spital de urgență.

Tată și fiu, loviți de tren, în Mehedinți, în tunel

Incidentul s-a produs ieri seară, 9 iunie, în tunelul Coramnic, Orșova, județul Mehedinți.

Cei doi se întorceau de la o partidă de pescuit și, pentru a ajunge acasă, au fost nevoiți să treacă prin tunel. Nu era prima dată când mergeau prin tunel, dar, de data aceasta, ghinionul nu le-a dat pace.

Cei doi au fost scoși pe brațe de către salvatori, fiind transportați la ambulanță și, mai apoi, la spital.Tatăl s-a ales cu o fractură deschisă la piciorul stâng, în timp ce fiul acestuia are piciorul drept rupt.

Citește și: „A mers târâș cu mașina, până unde a rupt stâlpul”. Cum și-a pierdut viața Monica, în mașina care a fost lovită din plin de un tren, în Teleorman

„Am reuşit să aducem ambele victime la ambulanţe. Bărbatul este în ambulanţa cu medic şi copilul este în echipajul SMURD. Ambele victime vor fi transportate la UPU Drobeta Turnu Severin", a mărturisit un pompier, conform observatornews.ro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Echipele de salvare au traversat un tunel lung de 500 de metri

Conform lui Liviu Mirel Petria, plutonier adjunct, intervenția a fost foarte dificilă, fiin nevoiți să parcurgă lungimea întreagă a tunelului, de aproximativ o jumătate de kilometru, pentru ca victimele să poată fi aduse la ambulanță.

„La locul intervenţiei, nu am putut să ajungem cu autospecialele şi toate materialele de prim ajutor, stabilizator, a atrebuit să le ducem şi să aducem victimele cu tărgile şi accesoriile din dotare”, a precizat acesta.

Mama copilului a afirmat că traseul era cunoscut lor, deoarece îl frecventau, dar și că i-ar fi „agățat o ușă de tren, că a fost deschisă”.

Citește și: Explicațiile tânărului de 18 ani care a furat o locomotivă și a mers cu ea câteva sute de metri, prin Medgidia. Putea oricând să ajungă în fața unui tren de călători

Pe tot parcursul intervenției pompierilor, traficul feroviar nu s-a mai desfășurat, iar un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă a fost deschis de către Poliția Transporturilor Feroviare. Mai mult decât atât, ancheta este în plină desfășurare, pentru a se afla circumstanțele exacte ale producerii accidentului.

„Cu puţin timp în urmă, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Orşova au intervenit cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială cu modul de descarcerare pentru salvarea victimelor unui accident feroviar, produs în tunelul Coramnic, pe raza municipiului Orşova. La locul evenimentului, a fost mobilizat şi un echipaj SAJ cu medic”, a transmis ISU Mehedinţi.