Tatăl a trei copii a murit în mod tragic după ce medicul i-a îndepărtat organul greșit în timpul operației. Primele declarații ale soției

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 05 sep 2024, 12:10

Bryan a început să resimtă dureri severe în partea stângă a abdomenului, ceea ce a dus la internarea sa de urgență la spital

Sursa: Facebook

William Bryan, un bărbat în vârstă de 70 de ani din Alabama, a murit pe masa de operație după ce un chirurg i-a îndepărtat din greșeală ficatul în loc de splină, în timpul unei intervenții chirurgicale de urgență.

Tragedia s-a petrecut în Florida, unde el și soția sa, Beverly, petreceau o perioadă de relaxare la casa lor de vacanță. Bryan a început să resimtă dureri severe în partea stângă a abdomenului, ceea ce a dus la internarea sa de urgență la spital.

Citește și: El este Ricardo, adolescentul de 17 ani care și-a omorât părinții și fratele într-o încercare disperată de a obține libertate. Prin ce trecea tânărul în viața de zi cu zi

Bărbatul a murit după ce medicii i-au scos, din greșeală, un organ vital

În urma examinărilor medicale, Bryan suferea de hemoperitoneu și leziuni splenice, ceea ce a necesitat o intervenție chirurgicală rapidă pentru îndepărtarea splinei afectate. Deși inițial reticentă, soția sa, Beverly, a fost convinsă să aprobe intervenția chirurgicală de urgență, în urma recomandărilor medicului chirurg, care le-a prezentat riscurile și beneficiile procedurii.

Pe 21 august, Bryan a fost dus în sala de operații pentru o splenectomie, însă în timpul procedurii a avut loc o eroare tragică.

Conform declarațiilor avocatului familiei, chirurgul a îndepărtat ficatul în locul splinei, confundând cele două organe. Eroarea a dus la tăierea unei artere majore, provocând pierderi masive de sânge, iar Bryan nu a mai putut fi salvat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Tragedia a fost descoperită doar în urma autopsiei, care a relevat că splina lui bărbatului era încă intactă și prezenta un chist, în timp ce ficatul, organul vital care a fost îndepărtat greșit, a dus la decesul acestuia.

Familia acuză medicii de malpraxis

Avocatul familiei a declarat că acesta este unul dintre cele mai grave cazuri de malpraxis în care a fost implicat și a subliniat importanța responsabilității în domeniul medical.

Văduva îndurerată a domnului Bryan a rememorat cu emoție cei 33 de ani petrecuți alături de soțul său, exprimându-și recunoștința pentru viața frumoasă pe care au avut-o împreună. 

„Am avut norocul să fiu soția lui William Bryan, cunoscut și sub numele de Bill Bryan, și îi voi fi mereu recunoscător pentru timpul pe care l-am petrecut cu el. Avem trei copii (și) opt nepoți și sunt recunoscători pentru timpul pe care l-au petrecut cu el. 

L-au luat de lângă noi în timp ce era complet neajutorat pe masa de operație. I-au îndepărtat ficatul în loc de splină, așa că, desigur, a sângerat până la moarte pe masa de operație”, a spus femeia, conform  mirror.co.uk.