Tatal-antrenor, care a socat o lume intreaga, lovindu-si fiica pe teren, a fost eliberat!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 aug 2021, 08:55

Desi fetita lui îl apara, cu disperare si spune ca a fost vorba de o scapare, cei prezenti la turneul din Israel sustin ca altfel ar fi stat lucrurile!

Micuta tenismena isi apara antrenorul cu o indarjire de care numai o fiica poate da dovada cand vrea sa-si disculpe tatal, chiar daca a gresit. Ieri, Andrada povestea, in fata camerelor de luat vederi, cum cel care a invatat-o sa mearga si sa tina racheta, a lovit-o pana la sange in fata publicului, chiar dupa un meci in Israel.

Chiar daca un politist i-a retinut, imediat, tatal, fata nu-si invinovateste parintele, ba lupta din toate puterile sa-l scape de sanctiuni si cere ajutorul Federatiei Romane de Tenis.

Intr-o scrisoare trimisa forului, micuta jucatoare de tenis povesteste, in detaliu, momentul care a dus la retinerea tatalui ei. Era dupa meci, inainte ca publicul sa se retraga, cand antrenorul a decis s-o pedepseasca pentru infrangere.

„(...) mi-a cerut, ca pedeapsa, sa ii dau telefonul mobil. Nu am vrut, initial, sa il dau, dar, intr-un final i l-am dat, dar, din pacate, el l-a scapat pe jos si s-a enervat si mai tare, lucru care a dus la ridicarea lui de pe scaun, impingandu-ma in spatele terenului unde m-a lovit peste fata si, din gresala, peste

nas. Apoi a inceput sa-mi curga sange si am iesit afara din balon si m-am asezat pe scaun, asteptandu-l pe medic, care era la masa.”

Andrada povesteste, in aceeasi scrisoare, ca, imediat dupa corectia nepermisa primita pe teren, a fost trimisa sa ia o gura de aer.

„Cand m-am dus la medic, acolo erau oficialii turneului, care dupa ce mi-au dat gheata, m-au trimis la mall impreuna cu Radu Ilincut, sa ma linistesc.

La intoarcerea de la mall, arbitrul Dima Leifman m-a chemat intr-o incapere unde erau cu toti arbitrii si un politist.”

Au urmat, apoi, clipe care au tulburat-o si mai mult pe sportiva. „Domnul politist a inceput sa-mi puna intrebari legate de relatia mea cu tatal, daca s-a mai intamplat in trecut si am spus ca nu, apoi arbitrii au inceput sa vorbeasca intre ei, in limba israeliana si singurul cuvant pe care l-am inteles a fost Dockici (n.r.

– fosta jucatoare de tenis, batuta de tatal ei).”

Marturia Andradei devine emotionanta, in inchiere. Fata le scrie mai-marilor de la Federatie despre chinul prin care trece zilnic, de cand tatal ei a fost retinut.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„In drum spre politie, am vazut o masina de politie cu gratii la geamurile din spate prin care se vedea tata trist si imaginea aceasta mi-a ramas si imi va ramane imprimata in minte.”

Barbatul urmeaza sa ajunga, cat de curand, in tara si, probabil, si la clubul unde are si alti elevi. Inainte sa devina tehnician, a fost pilot militar, dar, a renuntat la cariera tocmai ca sa fie mai aproape de fiica sa.

Daca printre apropiati, antrenorul se bucura de intelegere, printre elite, gestul sau a avut un alt ecou: „Eu cred ca a fost o chestie de parinte, aici.

Probabil a crezut ca se face educatie asa, dar, nu stiu. Antrenorii ceilalti care isi antreneaza copiii, probabil ca nu indraznesc asa ceva. ”

De aceeasi parere este si Daria Kruzhkova, o jucatoare de tenis, care a vorbit in presa rusa despre intamplarea care a socat-o. „ Altii au fost de fata si mi-au povestit. Mi-au spus ca barbatul a lovit-o pe fata, de mai multe ori, chiar. Ea a tipat si a cazut, iar antrenorul i-a dat, imediat, un prosop pentru ca ii sangera nasul. Apoi a plecat direct la hotel.”

Barbatul va ajunge maine in Romania, dupa 7 zile de arest. Ramane de vazut daca se va intoarce curand pe terenul de tenis.

Antrenorul care si-a lovit fiica, eleva, pe teren, ar putea primi interdictia de a mai profesa, cel putin, o perioada.

 

Taguri: