Tatăl Raisei, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni, revoltat că inculpatul scapă de închisoare! „A căzut cerul pe mine când am auzit”

Autor: Diana Ghita

Tatăl Raisei și-a exprimat revolta în direct

Sursa: stiriromania.ro; captură video

Raisa este fetița care, în urmă cu doi ani, a fost ucisă de către un polițist în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni.

Miercuri, 31 ianuarie, a fost dată sentința polițistului care a lovit-o cu mașina pe Raisa. Acesta scapă de pușcărie, iar tatăl minorei decedate, pe numele lui Iulian Barbu, a ajuns la o emisiune TV pentru a-și arăta revolta.

Tatăl Raisei a luat foc la aflarea sentinței primite de polițist

Raisa avea doar 13 ani în momentul în care omul legii a călcat-o pe trecerea de pietoni, iar acest eveniment a cutremurat întreaga țară.

De asemenea, moartea fetiței a lăsat un gol enorm în inimile părinților.

Aceștia din urmă sperau ca, măcar, criminalul fetei lor să fie pedepsit pe măsura faptei lui, însă nu a fost așa. La doi ani după tragedie, acesta a scăpat basma curată, întrucât judecătorii au decis ca inculpatul să primească 3 ani de închisoare cu suspendare.

Această hotărâre a stârnit furia tatălui Raisei, care, imediat cum a aflat ce sentință a primit polițistul, a ieșit imediat pe post, în cadrul transmisiunii în direct a unei emisiuni, pentru a-și exprima revolta.

Citește și: Fetiţă de 11 ani, spulberată de o maşină de poliţie, chiar pe trecerea de pietoni. Caz asemănător cu cel în care a murit Raisa

„Mă bufnește și râsul. Vă dați seama că a căzut cerul pe mine când am auzit asta. Suntem legați de mâini și de picioare, nu avem ce să facem. Eu totuși aș vrea să îi întreb pe domnul procuror, pe domnii judecători, dacă ar fi copiii lor, cum ar judeca ei cazul ăsta?”,

a spus Iulian Barbu, în cadrul emisiunii televizate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Polițistul nu are nicio remușcare pentru uciderea copilei

De asemenea, tatăl minorei crede că polițistul criminal a avut pe cineva în spate, care l-a scăpat de pedeapsa cu închisoarea:  „Eu cred că totuși cineva l-a ajutat.

Ideea este că lucrurile nu vor rămâne așa”.

De la momentul accidentului, inculpatul nu i-a căutat niciodată pe părinții fetiței pentru a veni, măcar, cu niște scuze și explicații. Însă, aceștia s-au întâlnit la înfățișările din instanță, iar tatăl Raisei a observat că polițistul nu regretă absolut nimic.

Citește și: O fetiță de 13 ani a murit după ce a fost spulberată de o mașină, în județul Neamț. Copila mergea la școală

„Este un arogant. Ne râdea în față. N-a avut bunul simț să meargă la mamele copiilor să își ceară scuze. Nu mai vreau să menajez. E un nenorocit, un criminal... Nu știu cine l-a făcut pe ăsta milițian.(...)

Vă aduceți aminte, în ziua  accidentului, când strigam în gura mare că totul va fi mușamalizat? Ce s-a întâmplat acum? Pentru că este o țară de tot rahatul, aici domnește barbaria și furăciunea”,  povestește

Iulian Barbu, furios din cale afară pe această situație.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.