Acestea nu sunt scoici adevarate, ci numele dat testicolelor de bou, bivol sau porc mistret. Acest gen de mancare este foarte popular in canada si Statele Unite.E cineva interesat de cum se pregatesc aceste testicole? Nimic mai greu: curata d epielite testicolele, firbe-le, da-le prin faina si prajeste-le.
Hakarl
Hakarl este facut din intestine de rechin, de obicei in Groenlanda si Islanda se face si se fermenteaza timp de doua sau patru luni.
Sandwich cu creier de vaca
Nu este ceva tipic ce poti intalni in meniul de la McDonald’s. In locuri precum Missouri, creierul de vaca e batucit, praijit si pus intr-o chifla. In alte tari precum El Salvador si Mexic, creierii se folosesc pentru tacos si burrito.
Balut
Gandeste-te ca vrei sa mananci un foetus de rata sau pui in loc de ou. Daca iti convine, atunci incearca Balut. Acesta se fierbe, dar nu trebuie sa aiba mai mult de 17-21 d esaptamani pentru ca risti sa gasesti oscioare si ceva pene. Acest fel de mancare este des intalnit in Philippine si se vind epe strada la fel ca hot-dogul in SUA. Unii prefera s ail manance cu sare, piper si otet.
Tarantule prajite
Cambodgienii vad tarantulele prajite ca o delicatesa. Ele sunt prajite cu totul. In timp ce acest popor le prajesc ca sa nu moara de foame, turistii le considera o delicatesa descriindu-le ca fiind tari pe dinafara si suculente pe dinauntru.
Casu Marzu
Ai vrea sa mananci branza cu larve? Daca da, mergi in Sardinia si comanda casu marzu. Acest fel de branza vine la pachet cu larve vii de insecte in interior. Ele sunt adaugate branzei ca sa fermenteze. Multi oameni dau larvele la o parte cand mananca branza. Din cauza problemelor de sanatate, multe tari au interzis aceasta branza, insa ea poate fi gasita inc ape piata neagra din Italia.
Sannakji
Caracatita vie este o delicatesa in Korea. Caracatita este taiata de vie, asezonata si servit ape farfurie. Se spune ca acest fel de mancare nu prea se lasa mancat deoarece caracatita nu a murit de tot si se zbate cu tentacolele pentru a nu fi mancata. Apoi o data ajuns ein gura, incearca sa ti s elipeasca de dinti, si de cerul gurii. Se spune ca asta e partea cea mai atragatoare a acestui fel de mancare.
Kopi Luwak
Probabil ca ati auzit de acele boabe d ecafea care sunt luate din excrementele de pisica. In Indonesia, Kopi Luwak este o cafea foarte rara ingerata de pisica Luwak. Dupa ce pisica elimina aceste boabe, sunt prelucrate dand cea mai buna cafea din lume. Stomacul lor nu digera aceste boabe, asa ca ele ies intacte. Fermentarea in interiorul pisicii dau o anume savoare.
Supa din saliva de pasare
Cuibul de pasare este folosit in arta culinara din China. Ea e facuta din saliva de pasare. Aceasta e gelatinoasa si ele o folosesc la construirea cuibului ca sa depuna ouale. Ea se aduna de trei ori pe an, fiind destul de scumpa aceasta supa. In SUA si Hong Kong se vinde de la 30 la 100 d edolari pe bol. Muti considera ca aceasta supa e un afrodisiac.