Te costa sub 2 lei pe zi sa scapi de aceste afectiuni. Cel mai simplu si eficient remediu naturist

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 01 oct 2018, 12:36

Un tratament eficient, din ingrediente extrem de ieftine, usor de gasit.

Contin 75% apa, antioxidanti, proteine, fibre, calciu, vitamina C, fier, vitamina B6, magneziu, sodiu si potasiu. Si sunt deliciosi in orice preparate culinare i-am adauga. Cartofii – pentru ca despre ei vorbim- sunt o buna sursa de nutrienti benefici organismului cand ii consumam gatiti, dar ingerati in stare cruda, sub forma de suc, capacitatile lor nutritive pot fi exploatate la maximum.

Cum se prepara:

Cartofii cruzi (2-3 bucati de marime medie) se curata de coaja, se taie cubulete si se proceseaza in blender, alaturi de 200 ml apa. In cazul in care aveti storcator de fructe, nu mai este nevoie sa adaugati apa. Intreaga cantitate se bea in doua transe – o parte dimineata, o parte seara. Este foarte important ca sucul sa fie preparat in aceeasi zi in care va fi baut.

Haideti sa vedem ce beneficii are sucul din cartofi cruzi.

  • Proprietati antiinflamatoare

Cartofii contin compusi antiinflamatori puternici si pot fi un remediu excelent pentru durerile articulare si musculare.

  • Contribuie la detoxifierea organismului

Fibrele, vitaminele si mineralale din cartofi sunt benefie pentru filtrarea toxinelor din sange, iar antioxidantii stimuleaza eliminarea deseurilor acumulate in colon, rinichi si ficat.

  • Intarirea sitemului imunitar

Sucul de cartofi contine o cantitate mare de vitamina C – un nutrient esential pentru intarirea sistemului imunitar. Mai mult decat atat, fiind o bautura alcalina, sucul de cartofi regleaza glicemia, echilibreaza pH-ul organismului si scade riscul aparitiei bolilor cronice cauzate de hiperaciditate.

  • Sustine sanatatea aparatului cardiovascular

Deoarece imbunatateste circulatia si contribuie la reglarea nivelului de colesterol, sucul de cartofi este benefic si pentru mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular, asigurand o buna functionare

a inimii si micsorand riscul aparitiei hipertensunii si a arteriosclerozei.

  • Benefic in combaterea gutei

Persoanele care sufera de guta (acumulari de cristale de acid uric la nivelul articulatiilor) pot consuma suc de cartofi pentru a scapa de aceasta problema. Sucul de cartofi cruzi pevine si formarea pietrelor la rinichi ai a blocajelor renale.

  • Benefic pentru sistemul digestiv

Consumul sucului de cartofi duce la combaterea indigestiei si a refluxului gastric.

Doar cateva linguri cu suc, luate dupa fiecare masa scad senzatia de greutate din stomac, a productiei excesiva de acid gastric si reduc inflamatiile. Sucul de cartofi cruzi este un bun tratament alternativ pentru ulcerul gastroduodenal, gastrita si flatulenta.  

  • Este excelent si pentru inlaturarea matretii

Sucul de cartofi cruzi are proprietati antifungice si, cand este aplicat direct pe scalp, reprezinta o buna modalitate de a elimina ciuperca responsabila aparitiei matretii.