Te doare capul? Uite ce alimente iti iau durerea cu mana

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 01:57

Durerile de cap sunt unele dintre cele mai intalnite tipuri de durere, peste 70 de milioane de persoane din intreaga lume suferind de dureri cronice.

Dar atunci cand incepe sa te doara capul nu poti intotdeauna sa iei o pastila sau sa stingi lumina. Exista o metoda naturala care te poate face sa scapi de disconfort: mancarea. Iata cele mai comune dureri de cap si alimentele care te ajuta sa le previi si chiar sa le tratezi.

Migrene

Au puterea sa te opreasca din activitate, iti afecteaza de obicei o parte a capului si te pot face sensibil la lumina.

Cercetarile arata ca vitamina B2 si riboflavina ajuta la scaderea incidentei migrenelor cu aproape 48%. Consuma zilnic quinoa, ciuperci, sparanghel si chiar un pahar de lapte slab in grasimi si ai putea scapa de ele.

Dureri aparute din cauza migrenelor

Durerile hormonale se aseamana cu migrenele pentru ca afecteaza doar o parte a capului. Estrogenul este principalul vinovat pentru care femeile au dureri mai dese de cap decat barbatii, mai ales in aproprierea ciclului menstrual.
Magneziul ajuta la prevenirea acestor dureri si il poti asimila din spanac, banane, cartofi dulci, seminte de susan si semninte de floarea soarelui.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta