Te imbogatesti cat ai clipi din ochi! Cum te poti umple de bani in patru pasi simpli

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 27 feb 2017, 18:03

O persoana inteligenta stie cum sa se imbogateasca nu doar prin investitii, ci si printr-o optimizare a costurilor si a cheltuielilor de zi cu zi.

Fiecare produs pe care il cumperi se poate transforma intr-o mica afacere, deoarece iti ofera posibilitatea de a ramane cu bani in buzunar, care se pot transforma, mai tarziu, in capital pentru o afacere de succes.

Iata care sunt aspectele de care ar trebui sa tii cont, daca vrei sa economisesti mii de euro in decurs de un an:

Vaneaza un bun raport calitate/pret

De fiecare data cand doresti sa cumperi un anumit produs, incearca sa afli daca merita sa oferi pentru el pretul cerut de catre comerciant.

Doar din cauza brandului, unele produse costa de doua sau de trei ori mai mult decat altele similare. Un brand renumit va veni intotdeauna la pachet cu preturi pe masura, insa nu intotdeauna calitatea va fi direct proportioanala cu banii pe care trebuie sa-i scoti din buzunar. Compara intotdeauna produsele online, colinda magazinele si gandeste rational!

Cumpara produse in extra-sezon

O zicala romaneasca te indeamna sa-ti faci „vara sanie si iarna car”, iar aplicabilitatea ei se poate extinde in aproape orice domeniu de activitate.

Planificarea in avans ofera intotdeauna o serie de avantaje care tin in special de costuri. Spre exemplu, ghetele de iarna sunt mult mai ieftine in timpul verii decat in plin sezon, iar rochiile de vara devin adevarate chilipiruri in timpul iernii. Situatia este similara si in cazul echipamentelor sportive. Exista magazine care vand schiuri si primavara, vara sau toamna, insa preturile acestora se injumatatesc.

Nu te feri de produsele second-hand

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Produsele

second-hand pot deveni o adevarata afacere pentru tine. In plus, daca esti familiarizat cu magazinele de imbracaminte second-hand, stii cu siguranta ca multe dintre ele ofera o gama larga de articole vestimentare noi, la preturi derizorii. In plus, si laptop-urile, PC-urile sau tabletele pot fi achizitionate second-hand, la preturi care sunt mai mici chiar si cu 50% decat cele noi, insa performantele sunt aceleasi ca in cazul produselor noi, iar distribuitorii ofera si o garantie de cel putin 1 an pentru gadget-ul achizitionat.
Magazinele online pot fi o sursa buna de inspiratie in cazul produselor electronice second-hand. Iar daca nu ai incredere ca ceea ce doresti sa cumperi functioneaza asa cum ti-ai dori, unele magazine online, precum abdcomputer.ro, pun un showroom la dispozitia potentialilor cumparatori, unde poti testa produsele inainte de achizitionare.

Automobil nou sau second-hand?

Exista avantaje si dezavantaje pentru oricare dintre cele doua alegeri.

Un automobil nou vine, insa, cu un pret pe masura. Iar, in functie de pretul acestuia, valoarea sa scade vertiginos, de la an la an. Inca din clipa in care ai invartit cheia in contact pentru prima oara, ai pierdut cel putin 2.000 de euro din valoarea masinii. In plus, in functie de marca si model, devalorizarea continua cu cel putin 10-15% pe an. Astfel, la o devalorizare de 15%, daca masina ta noua a costat 20.000
de euro in 2015, dupa ce a iesit pe poarta comerciantului a costat 18.000 de euro, iar in 2016 va ajunge la 15.300 de euro, pentru ca in 2017 sa poata fi vanduta cu 13.000 de euro. Ai pierdut 7.000 de euro in doar doi ani! In cazul masinilor second-hand, gradul de devalorizare este mult mai mic de la an la an, deoarece vehiculul a trecut, deja, de perioada scaderii abrupte a valorii sale.

 

Foto: pixabay.com