Te muti in casa noua? Afla lucrurile esentiale de care ai nevoie

Author: B.M.

Visul tau a devenit in sfarsit realitate! Ai cumparat casa pe care o visai si este momentul sa te muti in ea.

Cu siguranta ca traiesti unele dintre cele mai entuziasmante momente din viata ta, dar intreg procesul mutarii este complicat si plin de situatii neasteptate. Vei avea nevoie de o lista amanuntita a tuturor lucrurilor de care ai nevoie in noua casa. Afla din acest articol ce nu ar trebui sa uiti.

Piesele mari de mobilier

Sunt primele la care te gandesti, pentru ca noua casa trebuie mobilata. Ai nevoie de pat, canapea, mobila pentru living si pentru bucatarie. Uneori, aici trebuie sa faci compromisuri, din cauza bugetului. O vila aflata la vanzare poate incepe de la pretul de 80-100 mii euro, asa ca bugetul pentru mobila este uneori sacrificat. Poti alege piesele de mobilier esentiale: patul, canapeua, biblioteca si sa completezi mobilierul ulterior. Alege piese frumoase si de calitate, chiar daca sunt ceva mai scumpe. Nu va fi nevoie sa le inlocuiesti dupa cativa ani.

Articole de bucatarie

Daca la mobilier este simplu de notat de ce ai nevoie, cand vine vorba de ustensilele de bucatarie, lista pare nesfarsita. Trece pe ea aparatura electrocasnica, frigider, aragaz, hota, dar si roboti care sa te ajute in bucatarie. Nu uita apoi de toate ustensilele de care ai nevoie, de la desfacator de vin, pana la tacamuri si servete. Nu te speria ca sunt foarte multe obiecte care trebuie cumparate. Poti lua strictul necesar si vei completa restul pe parcurs.

Articole pentru sufragerie

Ca si in cazul celor de bucatarie, poti incepe cu cele strict necesare. Cumpara cateva surse de lumina, cum sunt veiozele sau lampile cu picior, pentru a crea o atmosfera calda. Decoreaza peretii cu cateva tablouri sau fotografii inramate. Alege o masuta mica de cafea pentru intalnirile cu prietenii. Nu uita nici de suporturile pentru pahare, ca sa nu distrugi mobila abia cumparata.

Obiecte pentru dormitor

Pe langa pat si dresssing, vei mai avea nevoie in dormitor de cateva lucruri. In primul rand, lenjerie pentru pat si o cuvertura pentru acesta. Cumpara si veioze pentru noptierele de langa pat, ca sa poti citi seara inainte de culcare. Alege o oglinda in care sa te poti vedea in totalitate si moneaz-o pe un perete sau pe usa dressingului. Si daca tot esti la capitalul dresing, nu uita de umerase, cutii pentru depozitare si rafturi suplimentare. Intotdeauna ai nevoie de ele.

Accesorii pentru baie

Baia pare ca este gata de folosit, insa, in realitate, sunt multe obiecte care trebuie cumparate si in acest spatiu. Daca nu ai o cabina de dus, cumpara o perdea de dus, ca sa eviti umezeala excesiva din baie. Ia un covoras sau un gratar din lemn pentru baie. Nu uita apoi de sapuniera, rafturi pentru produsele cosmetice si accesorii pentru infrumusetarea spatiului: lumanari parfumate, decoratiuni de baie etc.

Produse pentru curatenie

Cand te muti in casa noua ai nevoie de o gama intreaga de produse pentru curatenie. Pe lista ta trebuie sa se regaseasca o perie si un detergent pentru toalete, manusi de menaj, detergenti pentru diverse suprafete, dezinfectant, solutie pentru curatarea aragazului, galeata cu mop, matura si pamatuf de praf. Nu uita nici de fierul si masa de calcat si cosul de rufe.

Obiecte pentru curte

Locuitul la curte este relaxant, dar implica mai multa munca pentru intretinerea acesteia. Asadar este nevoie sa treci pe lista si obiecte de care vei avea nevoie in jurul casei: furtun pentru udat gazonul, masina de tuns iarba, trusa de gradinarit, trusa de unelte etc.

Lista cu obiectele de care ai nevoie atunci cand te muti intr-o casa este lunga, insa sentimentul de satisfactie nu poate fi egalat de nimic. Nu te ingrijora daca nu ai toate obiectele de la inceput. Cu timpul, le vei aduna, iar casa ta va fi din ce in ce mai confortabila.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.