Te pasionează turismul culinar? Iată un ghid care te va ajuta să descoperi cele mai interesante destinații din Europa!

Author: Madalina Maftei

Gastronomia europeană este considerată a fi un paradis al gurmanzilor din întreaga lume. De la mâncarea de tip food truck, servită în plină stradă, la mâncarea ce poate fi degustată în restaurante cu stele Michelin, fiecare țară europeană are ceva de oferit celor dornici de a experimenta noi gusturi. Dacă și tu vrei să explorezi bucătăria europeană, în acest articol vei afla cele mai bune destinaţii gastronomice din Europa, pe care nu trebuie să le ratezi.

5 dintre cele mai bune destinații gastronomice din Europa, pe care trebuie să le explorezi şi tu!

Evident, destinațiile gastronomice din Europa sunt nenumărate. Cu toate acestea, pentru un începător în domeniul turismului culinar există câteva destinații de neratat. Tot ce trebuie să faci este să-ți achiziționezi un bilet de avion de pe site-ul veltravel.ro şi să te pregăteşti să experimentezi şi să descoperi cele mai interesante preparate culinare din faimoasele ţări europene. Iată principalele destinații gastronomice pe care trebuie să le vizitezi neapărat:

  • Paris, Franța

Pe lângă atracțiile turistice clasice ale Parisului, precum Turnul Eiffel, Catedrala Notre-Dame sau celebrul Bulevard Champs-Élysées, capitala Franței este renumită şi pentru bucătăria sa. Este orașul unde te poți bucura de unele dintre cele mai emblematice feluri de mâncare din lume, inclusiv escargot, coq au vin sau crème brûlée. Aici vei putea savura aceste preparate culinare delicioase şi multe altele care vor fi, cu siguranţă, pe gustul tău.

  • Bologna, Italia

Capitala Regiunii Emilia-Romagna, orașul Bologna este considerat capitala culinară a Italiei. Orașul din nordul Italiei este renumit pentru bucătăria bogată în alimente și ingrediente. Aici te vei putea bucura de cele mai bune tagliatelle al ragu și renumita supă, tortellini in brodo. Dacă îți dorești o experiență gastronomică unică, poți vizita Piața Quadrilatero, unde vei putea descoperi delicatesele locale, precum mortadella sau celebra brânză Parmigiano Reggiano.

  • San Sebastian, Spania

Oraș din Țara Bascilor, situat în nordul Spaniei, San Sebastian oferă vizitatorilor o experiență culinară distinctă. Dacă ai vreo îndoială în ceea ce privește această destinație gastronomică, atunci trebuie să știi că aici vei putea găsi cele mai multe restaurante Michelin pe cap de locuitor din Europa. Aşa că, dacă vei face din timp o rezervare la unul din aceste restaurante, vei putea degusta preparatele culinare deosebite precum renumitele Akelarre sau Arzak. Pentru o experiență mai autentică poți merge în Orașul Vechi din San Sebastian, unde vei avea ocazia să servești specialităţi locale, precum txangurro și pulpo a la gallega (caracatiță în stil galic).

  • Copenhaga, Danemarca

Capitala Danemarcei este cunoscută pentru bucătăria sa versatilă și durabilă. Pe lângă restaurantele clasice din oraș, ai putea să încerci și mâncarea care se pregăteşte în piețele Torvehallerne și Copenhagen Street Food. În plus, poți descoperi diverse specialități locale scandinave, cum ar fi smørrebrød, un sandviş care conţine o singură felie de pâine, de regulă, cu unt şi alte mezeluri locale. Iar, în cazul în care, îţi dorești să savurezi și un desert specific danez, poți încerca produsul de patiserie flødeboller, care este de fapt, o bezea moale cu un strat de ciocolată.

În concluzie, Europa este visul iubitorilor de preparate culinare din toate colțurile lumii, fiecare țară oferind o experiență culinară unică și interesantă. De la bucătăria clasică franceză din Paris, până la bucătăria nordică, versatilă, din Copenhaga, vei avea multe de descoperit și savurat. Așadar, rezervă biletul de avion, fă-ți bagajele și pregătește-te pentru o aventură culinară prin fabulosul continent, Europa!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.