Te prapadesti de ras! Ghena cu flori intr-un cartier din Galati

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 18 oct 2020, 06:00

Da, ati auzit bine! Mai ceva ca o capitala europeana, orasul de la Dunare incepe schimbarea la fata. Si la miros.

Aici, de pilda, mireasma florilor ca la inceput de primavara te cuprinde inca din apropierea ghenei de gunoi. Nici n-ai zice ca esti in Romania. Disciplina, domnule! Galatenii de pe aceasta strada nu mai au loc de intors. Fie ca vin cu galeata ori sacul de gunoi trebuie sa respecte regulile stricte de curatenie. Iar drept rasplata, au primit ghivece cu flori.

Fericiti cei care locuiesc aici! Pana nu demult si containerele lor aratau asemeni celor din imagine.

Inconjurate de mizerie, cu oameni ai strazii care scormoneau frenetic in ele si caini puricosi. Ei, dar acum iata-le cum stau asezate frumos, la linie, si ingradite cu garduri inalte. Ce sa mai! Parca nici nu-ti mai vine sa o iei la fuga pe cealalta parte a strazii atunci cand treci pe langa ele.

Doamna din imagine apreciaza atat de mult cum arata, incat vine aici ca la muzeu.
Sa nu credeti ca de infrumusetarea ghenei s-au ocupat locatarii. Initiativa i-a aparinut primariei si s-ar putea extinde. Asa ca, adio, caini comunitari ori cautatori de peturi prin containere!

La gunoiul propriu-zis vor avea acces doar angajatii firmei de salubritate, cand curata si golesc pubelele. Cat despre cei care n-au inca parte de flori la ghene, tot ce pot face e sa se bucure ca macar s-a dus vara, iar odata cu ea, si mirosul.


##VIDEO79642##

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

 

Taguri: