Te pregatesti de toamna? Iata ce aliment nu ar trebui sa-ti lipseasca din dieta!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 15:35

Un fruct minune te pune la adapost in sezonul ploios!

Toamna gospodinele incep sa stranga provizii pentru o iarna lunga si grea. In acelasi mod, insa, ar trebui sa ne ferim si organismul de primejdiile sezonului rece! Iar acest lucru nu il putem face decat printr-o alimentatie echilibrata! Daca ati mancat in timpul verii fructe si legume de sezon, atunci sistemul imunitar ar trebui sa functioneze la capacitate maxima. Organismul isi stocheaza si el din timp, vitaminele si mineralele necesare pentru a face fata cu brio vremii reci.


Insa ceea ce nu stiati, probabil, este faptul ca exista un aliment care are un rol minune in ceea ce priveste functionarea corecta a sistemul imunitar! Afinele au proprietati terapeutice confirmate deja de stiinta. Prin continutul ridicat de antioxidanti, afinele refac in primul rand sanatatea celulelor.

Actiunea lor functioneaza ca un stimulant pentru creier, scad tensiunea si colesterolul rau, previn bolile de inima, dar si numeroase forme de cancer.
Asigura un bun tranzit intenstinal prin continutul ridicat de fibre, fiind absolut necesare in cazul in care esti la dieta. Previn, de asemenea, si osteoporoza, fiind indicate mai ales femeilor la menopauza, afectate in numar mare de aceasta boala grava.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?