Țeapa pe care riscă să o ia românii care merg la mare în Bulgaria! Riscă amenzi usturătoare dacă nu fac acest lucru

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 16 iul 2024, 14:04

Ce amenzi riscă turiștii români care merg în Bulgaria

Sursa: Pixabay

Un număr tot mai mare de turiști români optează pentru plajele neamenajate din Bulgaria, căutând liniștea și evitarea aglomerației. Totuși, aceste destinații ascund riscuri semnificative, provocate chiar de autoritățile bulgare.

În ultimii ani, plaja din apropierea localității Krapets a devenit preferată de turiștii români, bulgari și germani. Aceștia sunt atrași de atmosfera naturală și de costurile reduse, într-un cadru lipsit de agitația comună altor locații turistice. Cu toate acestea, autoritățile din Bulgaria privesc cu scepticism creșterea popularității acestor plaje sălbatice.

Citește și: Taxele de drum ascunse pe drumul din România în Grecia! Ce vignetă și taxe de drum sunt în 2024 și unde se plătesc

Ce amenzi riscă turiștii români

Potrivit Adevărul.ro, la 16 iunie 2020, Curtea Constituțională din Bulgaria a validat amendamentele la Legea Mării Negre, interzicând camping-ul cu corturi și rulote în zonele de protecție de pe litoral.

Citește și: Taxa de pod dintre Giurgiu și Ruse se va plăti doar în EURO și RON. Dolarii americani au fost eliminați

Conform legislației bulgare, turiștii care campează în zonele protejate pot fi amendați cu sume care ajung până la 1.000 de leva (aproximativ 500 de euro). Recent, mai mulți turiști au fost sancționați în timpul vacanței lor pe plajele sălbatice din Bulgaria.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”

Un turist român din Hunedoara a povestit despre dificultățile întâmpinate în încercarea de a plăti amenda: „Nici nu mi-au spus unde pot să plătesc. Unii mi-au spus să merg la poliție, alții la bancă. Nu există un cont, nimic.”,  a spus acesta, potrivit sursei menționate anterior.

Răspunsul oferit de autoritățile bulgare

În fața criticilor legate de lipsa semnelor de avertizare, autoritățile bulgare au răspuns clar: „Nu suntem obligați să punem avertismente, toată lumea trebuie să știe legea.”

Astfel, turiștii români care aleg să campeze pe plajele sălbatice din Bulgaria sunt sfătuiți să se informeze temeinic despre legislația locală pentru a evita amenzile considerabile și alte neplăceri pe durata vacanței.

Citește și: Care este cea mai ieftină stațiune de pe litoral? Românii au luat cu asalt plajele la sfârșit de sezon

Cu toate acestea, site-ul autorulota.ro subliniază că amendamentele validate de Curtea Constituțională au fost criticate vehement de socialiștii din opoziție și de grupurile ecologiste din Bulgaria.

Aceștia au reclamat că nu a fost clar definită aria exactă a dunelor supuse interdicției și că nu s-a reușit introducerea unor măsuri eficiente împotriva noilor construcții pe aceste dune.

Mai mult, Curtea Constituțională nu a publicat integral hotărârea sa, însă autoritățile bulgare au început deja să implementeze interdicția de campare ilegală, cu excepția locurilor special desemnate pentru camping. Televiziunea Națională Bulgară a raportat în 2020 că aceste măsuri sunt deja în vigoare și aplicate de forțele de ordine.