Tehnici pentru masajul terapeutic

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:12

Orice masaj începe prin fricţionarea coloanei cu mişcări uşoare. Uleiul folosit în masajul terapeutic este bine să fie încălzit în prealabil pentru a nu produce contracţia muşchilor în cazul în care pacientului i se face frig. Coloana vertebrală este, astfel, în stare de relaxare.

Mişcările folosite în masajul clasic reduc tensiunea musculară. Pe măsură ce muşchii se relaxează, creierul va primi semnale pentru a elibera substanţe care reduc stresul şi produc o stare de bine.



După frictionarea coloanei, uleiul, de preferat din plante, se distribuie pe toată suprafaţa spatelui. Pielea se netezeşte uşor cu mişcări circulare sau zig-zag. Se poate folosi apoi metoda împingerii pielii. O altă metodă este masajul „fluture”.

Efectele masajului terapeutic sunt: combaterea oboselii, stimularea circulaţiei sângelui, creşterea elasticităţii muscularea, stimularea la nivel nervos.
 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

 

Taguri: