Telenovela româno-italiană! Un italian de 83 de ani a ajuns să cerșească în stradă din cauza unei românce, cu 50 de ani mai tânără  Bătrânul i-ar fi dat femeii nu mai puțin de 300000 de euro, bani necesari unui așa-zis transplant salvator de inimă

Author: Ana Filip
Actualizat: 03 mai 2023, 15:55

Mihai Ghita, prezentatorul emisiunii Asta-i Romania

Sursa: Captură KANAL D

Un fenomen periculos a luat amploare în Europa. Mai mulți bătrâni italieni au fost păcăliți de escroace din România să le trimită sume fabuloase de bani. „M-au lovit aici, mi-au făcut praf genunchiul”

Emisiunea Asta-i România a adus în atenția publicului un reportaj tulburător despre fenomenul care capătă din ce în ce mai mare amploare în Europa. Mai mulți bătrâni italieni au fost escrocați de româncele care au lucrat în casele lor și care le-au sustras sume fabuloase de bani prin diverse tertipuri și înșelătorii.

Telenovela româno-italiană! Un italian de 83 de ani a ajuns să cerșească în stradă din cauza unei românce, cu 50 de ani mai tânăra

Un italian, pe nume Umberto, în vârstă de 83 de ani a ajuns să cerșească în stradă din cauza unei românce cu 50 de ani mai tânăra. În ultimii șase ani, bătrânul credul i-ar fi dat femeii nu mai puțin de 300000 de euro, bani necesari unui așa-zis transplant salvator de inima. Pentru a-i câștigă încrederea, Alina a recurs la un truc uluitor, această și-a desenat cu o carioca o cicatrice pe piept și i-a spus lui Umberto că a cumpărat inima de la "Ministerul organelor" din România.

Povestea dintre filantropul Umberto și focoasa Alina din Buzău a ajuns în atenția procurorilor și jurnaliștilor din Italia, care au venit în satul natal al femeii pentru a află adevărul de la sursă.

Alina, femeia care a pus pe jar jurnaliștii din Italia și România. De numele ei se leagă o anchetă stufoasă și inima unui italian de vârstă a treia. Ea, 33 de ani, el, 83 și amândoi, protagoniștii unei telenovele româno-italiene, începută la Roma și continuată într-un sat din județul Buzău.

Dragostea nu are vârstă, taie granițele, trece prin cont și devine tot mai mare odată cu fiecare transfer bancar, până la ultimul cent.

În scaun cu roțile, cu o pancartă de gât, implorând milă trecătorilor, așa atrăgea Umberto atenția jurnaliștilor italieni, în urmă cu câteva săptămâni. Cu mâna întinsă în fața unui supermarket din centrul Romei, italianul își spunea povestea și anume că ar avea o fiică bolnavă și mare nevoie de bani.

Cu lacrimi în ochi, bătrânul aflat în scaun cu roțile imploră ajutorul, însă când se asigura că nu îl vede nimeni se vindecă miraculos, se ridică singur din scaun, își împachetează singur scaunul și urcă la volanul mașinii personale. Minunea nu avea cum să fie trecută cu vederea de jurnaliștii italieni, care l-au luat din nou la întrebări, cerându-i explicații.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Prins pe picior greșit Umberto a schimbat povestea inițială și a menționat că cerșește pentru că e nevoit să facă rost de bani pentru fiica lui, născută dintr-o relație avută în urmă cu 30 de ani cu o româncă din Buzău. Reporterii italieni au aflat că Umberto a ajuns să cerșească pe stradă de nevoie, după ce timp de șase ani i-ar fi trimis Alinei în jur de 300000 de euro, convins că are nevoie urgență de un transplant salvator.

Din documentele analizate reiese că tânăra a primit în mai multe luni câte 10000 de euro pentru presupusă ei operație la inima și ficat. Ambele organe ar fi costat-o pe bolnavă închipuită peste 70000 de euro și ar fi fost cumpărate de la "Ministerul organelor". O ipoteza pe cât de halucinantă pe atât de convingătoare pentru un bătrân de peste 80 de ani, trecut prin viață degeaba.

Citește și: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, când viața ”bate” filmul!

Citește și: Kanal D, primul loc în audiențe, cu emisiunea de reportaje „Asta-i România!”