Temperatura ideală în casă iarnă. Câte grade trebuie să fie pe zi vs noapte, conform specialiștilor Accuweather

Autor: Bianca Vidoi

Temperatura ideală pentru iarnă

Sursa: Pexels.com

Temperaturile încep să scadă, iar românii deja se gândesc la momentul în care o să dea drumul la căldură.

Iarna se apropie, iar temperaturile încep să scadă, ceea ce ne face să ne gândim la momentul în care o să dăm drumul la căldură în locuințe. Ceea ce nu multă lume știe este că există o temperatură ideală în casă, atât pe parcursul nopții, cât și pe parcursul zilei, care să ne ajute să economisim bani la factura de încălzire.

Temperatura ideală în casă iarnă

Atunci când temperaturile încep să scadă, oamenii dau drumul la căldură, astfel încât să nu simtă frigul de afară și în interiorul locuinței, însă acest lucru poate face ca facturile la încălzire să crească. Pentru a ne feri de facturi uriașe la căldură, dar să ne bucurăm de căldura din interiorul casei trebuie să avem o temperatură de 20 de grade Celsius. 

Aceasta este temperatura ideală în casă pe parcursul iernii pentru a menține o casă confortabilă.

Cu toate acestea, pe parcursul nopții temperatura casei ar trebui să fie de sub 20 de grade, astfel încât să și economisiți bani, dar și să vă bucurați de o casă călduroasă, ținând cont de temperaturile scăzute de afară.

Citește și: Cum să ne pregătim locuința pentru sezonul rece? Detaliile de care nu trebuie să uitați

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară! Majorări de la 1 ianuarie 2025. Ce adeverință trebuie depusă

Organismul uman se simte confortabil la temperaturi cuprinse între 17 și 22 de grade Celsius, astfel nu este indicat să exagerăm cu căldura. Este ideal ca temperatura din interiorul casei să fie cu aproximativ 3 grade Celsius mai mare față de cea de afară, potrivit accuweather.com

Cum va fi iarna 2024- 2025?

Temperaturile din ultima perioadă le-au dat bătăi de cap românilor, ce resimt o diferență destul de mare între temperaturile de dimineață și cele de pe parcursul zilei, astfel încât nu pot să își dea cu părerea despre cum

va arăta iarna 2024- 2025. Meteorologii le-au venit în ajutor și au anunțat că această iarnă o să ne bucurăm de temperaturi mai crescute față de cele normale pentru această perioadă a anului, însă vim avea parte de o iarnă mai lungă, ce va începe în noiembrie și se va termina în martie. 

Directorul ANM Florinela Georgescu a anunțat că sunt șansele destul de slabe că în următoarea perioadă să avem parte de ninsori în zonele de câmpie, deoarece temperaturile se vor menține peste cele normale pentru această perioadă, însă

este posibil ca la munte să se depună zăpada. Deși este așteptată o iarnă blândă, există șanse ca pe parcursul iernii 2024- 2025 să fim surprinși de episoade cu vreme severă. Aceste episoade nu pot fi anticipate foarte mult timp înainte de a se întâmpla.

Pe de o parte, vorbim despre posibilitatea unor temperaturi în general apropiate de normalul climatologic și un regim al precipitațiilor de asemenea, ceea ce ar însemna că în fiecare din lunile următoare am putea avea, în medie, cantități de precipitații între 30 și 60l/m².

Pe de altă parte, primele fenomene de iarnă noi le-am avut deja, pentru că au fost primele ninsori la munte, au fost primele dimineți cu temperaturi sub 0°C, nu doar în zonele depresionare”, a transmis Florinela Georgescu, director ANM, potrivit ziarulunirea.ro