Temperaturi în creștere și precipitații sub formă de ploaie la început de weekend. Prognoza meteo ANM vineri, 9 decembrie 2022.

Author: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 9 decembrie 2022

Sursa: unsplash

Temperaturile vor fi în creștere la început de weekend, astfel că sunt anunțate maxime de până la 13 grade. Iată prognoza meteo ANM pentru vineri, 9 decembrie 2022.

În București, dar și în țară, temperaturile vor fi în creștere în următoarele zile. Iată ce maxime se vor atinge vineri și cum arată prognoza meteo ANM pentru ziua de 9 decembrie 2022.

Prognoza meteo ANM vineri, 9 decembrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Vremea va fi în continuare mohorâtă la începutul acestui weekend, astfel că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că în cursul zilei de vineri, 9 decembrie 2022, în regiunile extracarpatice va mai ploua slab sau va burnița, atât în

timpul zilei, cât și noaptea. În restul țării, izolat, aria ploilor va fi în extindere. Deși a venit iarna din punct de vedere calendaristic, meteorologii nu anunță ninsori, astfel că doar în zonele montane, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte, fiind condiții de lapoviță și ninsoare.

Temperaturile vor fi ceva mai ridicate decât ar fi normal pentru începutul lunii decembrie, astfel că maximele vor fi cuprinse între 2 și 13 grade, iar minimele din noaptea de vineri spre sâmbătă se vor situa între -2 și 8 grade.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vântul va sufla slab și moderat în timpul zilei, la nivelul întregii țări, cerul va rămâne acoperit de nori, iar atmosfera va fi una închisă. În zonele mai joase de relief poate să apară ceața.

Citește și: Vremea Crăciun 2022 și Revelion 2023. În ce zone din țară va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru următoarea perioadă

Vremea în București vineri, 9 decembrie 2022

În Capitală, ziua de vineri aduce din nou vreme închisă, iar trecător vor mai fi ploi slabe, fără să se înregistreze cantități mari de apă. Cerul va fi acoperit de nori, iar la primele ore ale dimineții și noaptea mai pot fi condiții de ceață. Maxima din timpul zilei va fi de 8 grade, iar noaptea, minima va fi cuprinsă între 3 și 5 grade.

Vremea în Brașov vineri, 9 decembrie 2022

Vineri, la Brașov cerul va fi acoperit de nori, iar ceața ar putea persista întreaga zi, ducând la scăderea vizibilității. Nu va mai ploua pe timpul zilei, iar maxima din termometre va urca până la 10 grade. În noaptea de vineri spre sâmbătă, cerul va rămâne înnorat, dar nu sunt anunțate precipitații, ci doar la altitudini mari pot să mai fie condiții de lapoviță și ninsoare.

Minima va fi de 5 grade, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vremea în Constanța vineri, 9 decembrie 2022

Meteorologii anunță că vremea va fi închisă și la Constanța în cursul zilei de vineri, cerul fiind mai mult noros. Se va atinge o maximă de 12 grade, iar la primele ore ale dimineții și seara va mai fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, iar în timpul nopții cerul va fi parțial noros.

Minima din termometre va coborî până în jurul valorii de 9 grade, o temperatură mai ridicată decât ar fi normal pentru data din calendar. 

Citește și: Analiză The Guardian. Un important om de știință britanic avertizează că o catastrofă climatică globală! Încălzirea Pământului crește riscul de cutremure și tsunami-uri și agravează foametea